vineri, 1 iulie 2022

Restaurant Roberto's By Athenee Palace Hilton


Se recomandă ca foto-reportajul gastronomic să fie vizionat pe desktop, laptop sau tabletă pentru a savura cât mai intens experiența imaginilor culinare.




Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a poposit la o terasă din centrul Bucureștiului, pe Calea Victoriei, este vorba despre cea a restaurantului italienesc Roberto's din cadrul Athenee Palace Hilton*****. Astfel se poate intra și prin hotel, pe partea cu Ateneul Român, dar și direct din stradă, vizavi de Radisson Blu Hotel*****. În continuare, dragii mei pofticioși, vă invit la un foto-reportaj maraton. Poftă Bună de Viață!







Foto-reportajul gastronomic de azi este susținut de trei parteneri de încredere.


DWF este cea mai mare agenție de Digital Marketing din România, cu 850+ campanii derulate până în prezent. De 9 ani, DWF oferă servicii de SEO, Paid Media, Data Analytics, Local SEO, UX/WebDev și ajută brandurile să își multiplice profiturile.



Cu 20 de ani de experiență pe piața de asigurări din România, Globasig Broker se află în top 5 național din aproape 400 de competitori.


AntreprenorTV este o televiziune online pentru antreprenori, o școală de business ai cărei profesori sunt afaceriști reali ce își povestesc aventurile lor antreprenoriale jonglând pe linia subțire dintre succes și faliment. Go Business!




Așadar, cât am așteptat starterele comandate, ne-am răcorit cu un gin tonic (50 lei) și un pahar de Vila Babiciu (25 lei/pahar sau 130 lei/sticlă).














Am făcut trei alegeri, alături de o porție de ciabatta făcută în casă cu maia naturală și unt franțuzesc (9 lei) - primul starter a fost un duo tartar de somon și de ton cu mango, mentă și dressing de lime (69 lei).




Vinul a fost foarte plăcut, o Tămâioasă Românească (180 lei) vinificată în sec, de la Crama 1000 de Chipuri din Dealu Mare despre care puteți vedea o scurtă prezentare mai jos.

Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

 

Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

 






Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse prin fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea are loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24-26°C). Pentru maturare, vinul este ținut în butoaie din stejar aflate la a treia umplere, apoi este îmbuteliat și învechit la sticlă pentru 6 luni.

 

Vinificarea atent controlată și maturarea în butoaie din stejar pune în evidență toate proprietățile organoleptice ale acestui soi. Caracteristica vegetală a soiului începe cu o notă de soc.  

 

Bine răcit în prealabil și degustat cu răbdare, vinul își arată corpolența, prin aceleași arome vegetale, mai apropiate de flori sălbatice. Gustul final este lung și liniștit.


























Au fost foarte gustoși și ardeii copți (Pimentos de Padron) cu sos miso și susan (35 lei). Un singur defect găsesc mereu acestui preparat oriunde îl degust - nu e deloc picant, din păcate. Dar tot îmi place.














Cel de-al treilea starter comandat a fost ceva ce nu prea aleg de obicei (evit paneul, tempura etc) - creveți tempura cu sos de mango și wasabi (65 lei). A fost preparat foarte profesionist, nu am avut ce cusur să-i găsesc, cu toate că, trebuie să recunoasc, ăsta a fost scopul alegerii sale. Am vrut să cârcotesc, dar nu mi-a mers. 

















Cu toate că îmi făceau cu ochiul un T-bone sau un antricot de Black Angus, am preferat totuși ceva mai ușor, în ton cu canicula de afară.




Așa că am poftit, în primul rând, la un somon cu fenicul, roșii cherry confiate și sos de lămâie cu capere (100 lei), o alegere foarte inspirată mai ales în asociere cu vinul Tămâioasă Românească vinificată în sec de la Crama 1000 de Chipuri din Dealu Mare.

















Cel de-al doilea fel principal a fost o caracatiță la grătar cu baby spanac, lime kaffir și unt (95 lei). O combinație foarte faină, carnea fragedă, nu cauciucată.
















Cea mai delicioasă surpriză a acestui ospăț a fost un risotto cu trufă neagră de vară (75 lei). Credeți-mă că a fost memorabil!














Cheesecake cu brânză dulce, mango și fructul pasiunii (31 lei) a fost însoțită de un Aperol Spritz (35 lei).















Favoritul meu, aproape la egalitate cu risotto menționat mai sus, a fost un tartufo cu bucăți de biscuiți și cafea (29 lei). Superb! Slurp!




















Mulțumim partenerilor cât și vouă că ne sunteți aproape în aventura noastră culinară care se numește Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România. Poftă Bună de Viață! Slurp! 

În încheiere, un interviu cu unul dintre super-eroii de pe www.Antreprenor.TV - Go Business!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)