miercuri, 10 august 2022

Rac'N'Roll - Democratizarea Fructelor De Mare

 


Se recomandă ca foto-reportajul gastronomic să fie vizionat pe desktop, laptop sau tabletă pentru a savura cât mai intens experiența imaginilor culinare.



ZODIA RACULUI

de Octavian Paler

Ce bine ar fi fost să fiu un rac autentic,
să merg constant înapoi.

Te-aş întâlni printre amintiri
şi după ce te-aş găsi nu ţi-aş mai da drumul,
te-aş târî cu mine înapoi,
să ne iubim tineri şi nevinovati,
după care, mereu înapoi, te-aş târî mai departe,
spre copilarie,
ne-am juca inocenţi
pâna ce, obosiţi de joc şi de inocenţă,
am dispărea într-un mit.

Dar nu sunt un rac autentic,
în zadar mă tot laud cu zodia mea,
sunt condamnat să merg înainte
şi tot ce pot e să târăsc între cleştii mei de rac
toată memoria mea, fără să cedez nimic, nimic, nimic,
cu riscul ca povara ei uriaşă să mă ucidă într-o zi.


Este pentru prima dată când încep descrierea unui foto-reportaj culinar cu o poezie, dar de data asta chiar se potrivește - pentru că racul este zodia mea, dar și tema principală de azi.







Foto-reportajul gastronomic maraton de azi este susținut de cinci parteneri de încredere.


EVO horeca este cel mai important furnizor din România de mobilier pentru cafenea, terasă, restaurant, club și hotel. 

Pentru compania noastră, calitatea este un semn distinctiv: Toate produsele noastre sunt înregistrate şi exclusive. Deci, clienților noștri nu le rămâne decât să aleagă. Facem fiecare spațiu să conteze!”



Avocatul fondator si coordonatorul Cabinetului de Avocat Alexandra Ianul deține o diplomă de master în dreptul afacerilor, fiind specializată în contracte comerciale internaționale. Este avocat definitiv din anul 2005, cu peste 17 ani de experiență juridică, preponderent în dreptul comercial si financiar-bancar.

Activitatea în domeniul bancar și al finanțelor precum și experiența acumulată în coordonarea și reprezentarea a peste 5000 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecatoresti, fac posibilă acoperirea a numeroase domenii de activitate. 



DWF este cea mai mare agenție de Digital Marketing din România, cu 850+ campanii derulate până în prezent. De 9 ani, DWF oferă servicii de SEO, Paid Media, Data Analytics, Local SEO, UX/WebDev și ajută brandurile să își multiplice profiturile.



Cu 20 de ani de experiență pe piața de asigurări din România, Globasig Broker se află în top 5 național din aproape 400 de competitori.



AntreprenorTV este o televiziune online pentru antreprenori, o școală de business ai cărei profesori sunt afaceriști reali ce își povestesc aventurile lor antreprenoriale jonglând pe linia subțire dintre succes și faliment. Go Business!




Cu Taverna Racilor și creatorul acestui concept, antreprenorul Paul Richard Nicolau, am făcut cunoștință în toamna anului 2013, la Buzești în parcare unde își amplasase un restaurant mobil foarte haios.


Paul Richard Nicolau este un tip nebun și genial în același timp. Și încăpățânat ca un berbec. Altfel ar fi renunțat demult la visul său la câte piedici i s-au pus în cale de-a lungul anilor. Unele dintre acestea și le-a pus singur. Pe altele i le-a pus piața. Sau diverși parteneri mai mult sau mai puțin onești pe care i-a avut. În finalul acestui foto-reportaj puteți urmări un interviu foarte interesant despre cum s-a născut și a evoluat conceptul Taverna Racilor.











Paul Richard Nicolau mi-a explicat cum se desfac racii și cum se extrage carnea lor dulce care chiar merită micul efort.













Paul Richard Nicolau își promovează singur afacerea pentru că știe că nimeni nu o poate face mai bine.



Puteți vedea mai jos și ce prețuri erau la Taverna Racilor de la parcarea de la Piața Buzești în noiembrie 2013. 


După cum se observă, în meniu erau multe paneuri. Și acum e la fel. Vă recomand să le evitați. Și nu numai la Taverna Racilor, ci la orice restaurant și chiar și acasă. Nu înțeleg cum atât de mulți oameni dau copiilor șnițele și pui Shanghai, iar ei mănâncă salate și grătare. Repet, feriți-vă de paneuri și de prăjeli în general.







În vara anului 2015 am revenit la Taverna Racilor din Buzești cu Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România, dar nu l-am mai găsit la locul faptei pe Paul Richard Nicolau deoarece își extinsese afacerea și era la celălalt local deschis.



De data aceasta am testat o supă cremă de roșii cu carne din cozi de raci - a fost o adevărată delicatesă, din păcate nu o mai are în meniul actual. 


De asemenea, un deliciu gourmet au fost și pastele cu carne de cozi de raci. 






















După cum am spus mai devreme, Taverna Racilor de la Buzești a avut în 2015 și un frățior vizavi de Palatul Parlamentului, este vorba de Le Oac Oac Bistro.


Dintre cele testate și care mi-au plăcut a fost supa asiatică de pui cu colțunași umpluți cu carne de broască.









Foarte bune au fost și midiile la oală servite în stil belgian cu cartofi prăjiți. Plus pulpe de pui de baltă înfășurate în bacon și fripte pe grătar. 











Paul Richard Nicolau a deschis și închis mai multe locații, a avut și niște fast-fooduri de unde a început democratizarea fructelor de mare. Acum, de exemplu, livrează în toată România creveți cu doar 29 de lei/kg.


Noua Taverna Racilor se află undeva pe malul lacului Herăstrău, foarte aproape de bătrânul și consacratul restaurant Pescăruș.



Pentru că din cauza perioadei de prohibiție nu aveau raci în momentul vizitei mele, am comandat o porție de creveți cu paste (49 lei) alături de o Fetească Albă Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari.


Feteasca Albă este un vechi soi pur românesc, tradițional în podgoria Cotnari, și era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit de un gust fructat, cu nuanţe citrice la final.

Răcit bine, vinul Feteasca Albă, din gama Cotnari Domenii, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturi fine, paste cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.







La Taverna Racilor din Herăstrău, toate vinurile liniștite din meniu costă 130 lei/sticlă.










Am mai încercat și o tigaie picantă cu creveți (51 lei). Ambele specialități au fost savurate cu plăcere, au fost delicioase, dar ce doresc să menționez neapărat este serviciul impecabil, foarte rar întâlnit în această perioadă în România. Nota 10 cu felicitări echipei Taverna Racilor.


Următoarea vizită pe care i-o voi face lui Paul Richard Nicolau este la Oyster Bar care va fi deschis în curând în zona Căii Victoriei, în spatele Palatului Telefoanelor. Mult succes cu noul concept! Go Business!

Nu uitați de interviul din finalul acestui foto-reportaj, este foarte interesant și oricine are ceva de învățat.















Mulțumim partenerilor cât și vouă că ne sunteți aproape în aventura noastră culinară care se numește Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România. Poftă Bună de Viață! Slurp! 

În încheiere, un interviu foarte interesant despre Paul Richard Nicolau, creatorul conceptului Taverna Racilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)