miercuri, 29 iulie 2020

Restaurant Tradițional Românesc în Piața Sfatului din Brașov - La Ceaun




De data aceasta vă prezentăm un scurt (fotoreportaj) din Brașov realizat de noul nostru corespondent zonal ce are un nume despre care haterii vor spune că este predestinat unui gurmand, așa cum și este Alin Porca. Așadar să-l urmărim și să-i dorim să colinde cât mai mult și să ne povestească ce i-a plăcut și ce nu, fiind astfel un bun ghid al celor ce vin de pe alte meleaguri ca să viziteze ”orașul de sub Tâmpa”. Deci, Alin, ai legătura...




Salutări de la Brașov, azi o să vizităm un local tradițional românesc chiar din centrul turistic al orașului nostru (este în Piața Sfatului, chiar dacă pe google și pe facebook este dată o adresă de pe o stradă apropiată, acolo se află ”nava mamă”, dar au deschis și în Piață pentru a avea mai multă vizibilitate), deci veți ajunge foarte simplu la destinația culinară pe care m-am gândit să v-o prezint de data aceasta - este vorba despre restaurantul ”La Ceaun”.






Trebuie să menționez că Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România este susținut de Țuica Scorilo din Satu Mare - producător de distilate premium din fructe, pentru piața românească și internațională.


Țuica Scorilo din Satu Mare nu face parte din categoria marilor producatori, ceea ce le permite sa fie mobili, dinamici, implicați, atenți la orice detaliu de conținut și formă - cu mare grijă pentru calitate. Produc în serii mici o țuică fină, recognoscibilă, identificabilă prin gust, în funcție de anul de fabricație, marcat pe etichete.






Așadar, Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România face prima sa vizită a unui restaurant din Brașov. Să vedem ce am găsit aici.


Ei se laudă pe bună dreptate cu ciorbele gustoase și proaspete preparate la ceaun - de fasole în pâine, de burtă, gulaș etc, dar de data asta nu pentru zemuri am venit, ci poftă mi-e de ceva jar.














Așa că azi am dorit o porție de cotlete de berbecuț la jar cu legume trase la tigaie, aromate cu usturoi, pâine de casă și un sos de iaurt cu usturoi (58 lei). Au fost bine fripte, fragede la interior, și chiar dacă au fost la jar, nu au fost afumate, deci exact pe placul meu.


Fiind cu mașina am băut o socată aromată și rece, dar dacă eram la o plimbare pe jos aș fi luat un pahar de Fetească Neagră Valahorum (23 lei) - o cramă relativ nouă ce a creat vinuri foarte apreciate de cunoscători.



Trebuie precizat că restaurantul tradițional românesc ”La Ceaun” nu primește rezervări pentru că are o capacitate foarte mică, dar dacă veți găsi toate mesele ocupate și aveți răbdare 15-20 de minute veți putea lua loc să mâncați ceva bun, preparat cu pricepere.





Ar fi prins bine și o finalizare cu papanaș, dar azi am fost pe fugă, nici ciorbă nu am luat, după cum ați observat deja.


În încheiere v-o prezint pe Doamna Mariana care are grijă la bucătărie ca mâncarea să fie delicioasă și pregătită în condiții bune pentru sănătatea noastră. Sărumâna pentru masă, Doamnă!


Și să nu o uit și pe Alina, cea care a oferit un serviciu excelent, datorită căreia am petrecut momente reconfortante la terasa restaurantului tradițional românesc ”La Ceaun” din Piața Sfatului - Brașov.


Mulțumesc pentru timpul acordat și vă aștept la următoarea ”aventură” culinară alături de mine și de bebelușa mea din cauza căreia am fost atât de grăbit azi pentru că îi era somn. 




 Ghidul Linguril Al Restaurantelor din România merge mai departe, povestea noastră continuă alături de voi, de aceea vă mulțumim că ne sunteți aproape. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp! (Nu uitați că în final vă așteaptă un video în care cârciumariii din Brașov vă spun cum au pregătit pentru voi tot ce au mai bun.)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)