miercuri, 10 iunie 2020

Premiul Pentru Curaj 2019 - Forever Young Restaurant & Club De Dans




Am aflat că în Centrul Istoric/Vechi s-a deschis un local fain care la parter este restaurant, iar în subsol funcționează seara ca și club de dans cu muzică live și karaoke. Așa că trebuia să văd neapărat despre ce este vorba mai în detaliu.






Așa că am purces în strada Nicolae Tonitza 13, undeva foarte aproape de locul de unde pornește și Calea Victoriei din Splaiul Independenței și cheiul Dâmboviței.


Așadar, Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a ajuns la Forever Young - Restaurant & Club. Care are o terasă primitoare în față. 









Trebuie să menționez că Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România este susținut de Țuica Scorilo din Satu Mare - producător de distilate premium din fructe, pentru piața românească și internațională.


Țuica Scorilo din Satu Mare nu face parte din categoria marilor producatori, ceea ce le permite sa fie mobili, dinamici, implicați, atenți la orice detaliu de conținut și formă - cu mare grijă pentru calitate. Produc în serii mici o țuică fină, recognoscibilă, identificabilă prin gust, în funcție de anul de fabricație, marcat pe etichete.







Ospățul și fotoreportajul nostru au început cu o porție delicioasă de tagliatelle cu creveți, usturoi, ulei de măsline și ardei iute (38 lei) în compania unei sticle de spumant Bottega Gold Rose (150 lei). 


Afacerea aparține doamnei Mihaela Pavel - cea care a visat toată viața să aibă propriul restaurant. Asta după ce a avut propriul cabinet de stomatologie. Astfel că și-a luat inima-n dinți și toate economiile familiei, a cumpărat spațiul din Tonitza 13, și și-a împlinit visul. Vis la care muncește pe rupte. Mi-a spus că este foarte dificil, nu-și închipuia, dar ce este o viață fără provocări? 


Nu cred că poate cineva să o contrazică. Drept pentru care i-am dat premiul pentru curaj, iar în finalul acestui fotoreportaj i-am dedicat o melodie. Bineînțeles că dedicația merge către toți aceia care citesc aceste rânduri și le place să iasă din zona de confort pentru a face față provocărilor ce le fac viața mai frumoasă împlinindu-și astfel visul.







Să aruncăm un ochi și-n interior, dar numai în restaurant, clubul vă las să-l descoperiți singuri când vă veți duce să dansați și, de ce nu, să cântați într-o seară obișnuită care va deveni specială.








Tot în deschidere ne-am desfătat cu un tartar de ton roșu cu mango, wasabi și sos de soia (50 lei).

















La felul principal am ales să ne bucurăm de o pulpă de rață confiată, piure de cartofi dulci și sos demiglas (demi glace) cu fructe de pădure (65 lei). Acest sos se prepară prin fierberea timp de mai multe ore, uneori pe durata unei zile întregi, a oaselor de vită cu ceapă și alte legume, condimente și ierburi aromate, de asemenea se adaugă și vin roșu.


Sosul se face în cantități mai mari, apoi se porționează și se congelează. Nu am niciun pic de considerație pentru bucătarii care folosesc sosuri Knorr care știm cu toții ce conțin.


A fost absolut delicios contrastul dintre piureul de cartofi dulci și gustul acrișor al fructelor de pădure.
















Ospățul s-a încheiat cu două deserturi deosebite (20 lei) care sunt făcute în dimineața zilei în care se servesc. 

















Ghidul Linguril Al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile noastre culinare continuă alături de voi, de aceea vă mulțumim că ne sunteți aproape. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)