luni, 16 decembrie 2019

Revelația Anului 2019 - Meniu Vânătoresc de 5***** La Complex Hotel Restaurant Silva




Mă tot bate lumea la cap să fac un top anual al restaurantelor din București. N-o voi face. Dar m-am gândit că ar fi mai util să dau niște ”premii speciale” prin menționarea diverselor localuri la anumite categorii. Iată că voi începe ”decernarea” acestora cu Revelația Anului 2019 și anume meniul vânătoresc de la restaurantul Complexului Silva***** din București.





Proiectul ”Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România” este susținut de Clinica Stomatologică ”Life Dental SPA”.
 DENTAL SPA este un concept nou în România, dar foarte popular în Occident, în special în Statele Unite. Asocierea dintre medicina dentară cu diferite terapii și tratamente de relaxare aduce cu sine o nouă imagine în ceea ce privește abordarea actului medical: o viziune plăcută, interesantă și ușor acceptată de pacienți. Folosirea materialelor biocompatibile, de ultimă generație, tratamentele inovative (cum este cel cu laser) totul este conceput astfel încât pacienții să beneficieze de servicii premium, personalizate și fără durere.


Clinică Dentară Laser
🏠 Adresă: Bd. General Gheorghe Magheru, nr. 1-3, et. 1, sector 1, București (Clădirea Magheru One)
📞 Telefon: 0785.279.564
✉️ E-mail: office@lifedentalspa.ro













Complexul administrat de Romsilva este amplasat în mijlocul unui parc și a fost cu circuit închis până la începutul acestei veri, după care s-a deschis publicului larg.




Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a vizitat Complexul Silva**** unde am găsit un meniu vânătoresc unic în București. 


Acest meniu a fost conceput și este pregătit zilnic de Chef Geo(rgeta) Codârleanu venită aici după ce a condus bucătăria restaurantului Modigliani de la parterul hotelului Intercontinental*****. A venit la Silva pentru că a dorit să facă mai mult decât acolo.


Și a făcut, zic eu. Meniul vânătoresc pe care l-am testat este excelent atât prin senzațiile gustative oferite cât și prin modul de prezentare. Bonus - ingredientele sunt primite de la centrele Romsilva din țară.


Dar să lăsăm imaginile fotoreportajului să vorbească, iar eu să punctez doar lucruri concrete.


Am început testarea cu un tartar de păstrăv românesc afumat și chifle cu unt trufat (47 lei) pe care l-am însoțit cu un roze sec (90 lei) foarte bun de la Crama Aramic din Banat, una dintre cele mai frumoase din România. O să spun acum și rămâne valabil pentru toate preparatele menționate aici - au fost de la excelent în sus. Felicitări, Chef Geo!




















Cel de-al doilea antreu savurat a fost un carpaccio de căprior cu fructe de pădure, rucola și cipsuri de parmezan (60 lei), cu mult mai bun decât clasicul de vită sau vițel. Despre povestea acestui preparat v-am spus AICI.


















Lasagna de cerb (55 lei) este cea mai bună lasagna din București. Este o capcană ce te face să-ți dorești să revii cât poți de repede la restaurantul Silva. Așa că dacă nu vă plac dependențele, mai bine nu o gustați. Vinul asociat pentru tot restul festinului a fost un Cabernet Sauvignon (90 lei) tot de la Crama Aramic din Banat.






















Am trecut la artileria grea - mușchiuleț de mistreț la grătar cu duo de piure de mazăre și țelină, sos de afine, alături de smochină glazurată (65 lei). Vinul, după cum am spus, este același Cabernet Sauvignon.


Foarte interesant este că smochina nu este un fruct, ci o floare care se ”deschide” în interior, ceea ce face deosebit de complicat procesul polenizării și de aceea este făcut de o  singură specie de viespi. Despre asta v-am povestit AICI.


























Absolut delicios a fost și burgerul din carne de cerb și mistreț (40 lei) cu salsa de hribi și trufe românești primite, după cum am spus, de la centrele de colectare ale Romsilva.










Desertul a încununat deliciile menționate mai sus. Este vorba despre o prăjitură cu nucă de cocos, având gustul bomboanelor Rafaello (18 lei).
















Cel de-al doilea desert ales a fost o prăjitură cu nucă și caramel (18 lei).  Excelent!












Din păcate, amenajarea restaurantului putea fi mult mai creativă. Mi-au plăcut câteva elemente de decor specifice, dar prea puțin pentru a schimba senzația ”sindicalistă” pe care mi-o oferă ambianța mult prea modestă prin comparație cu meniul fabulos.





Felicitări, Chef Geo, cât și întregii echipe de la Complexul Silva**** din București! Apropo, întreaga echipă este venită de la Intercontinental***** - interesant, nu? Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe. See You Spoon! Poftă Bună De Viață! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)