miercuri, 3 aprilie 2019

Banjo Jack - Restaurant American Chicago Style






BREAKING NEWS - ȘTIREA ZILEI

Chicago, al treilea cel mai mare oraș din Statele Unite, și-a ales primul primar femeie de culoare. Lori Lightfoot, fost procuror federal, a câștigat alegerile detașat și-l va înlocui pe fostul consilier al președintelui Obama, Rahm Emanuel, care a decis să nu mai candideze pentru un al treilea mandat. Doamna Lightfoot este lesbiană declarată. 


Ce legătură are știrea cu fotoreportajul nostru de azi? Păi, are. Este despre un oraș în care Chef Paco Ruiz are un lanț de opt restaurante, și tot el a conceput meniul celui mai nou local american din București - este vorba de restaurantul Banjo Jack.


Localul se deschide la ora 16,00 și ține deschis până spre dimineața zilei următoare, având o terasă acoperită unde se și fumează. După ce se înserează se încinge atmosfera, se aglomerează, lumea se distrează la maxim, ceea ce puteți să vă lămuriți și singuri din imaginile finale ale acestui fotoreportaj.






Restaurantul Banjo Jack se află în zona Foișorul de Foc, în strada Iancu Căpitanu 26, acolo unde s-a aflat cel mai bun restaurant turcesc din București - Les Ottomans - cu o mâncare fabuloasă, dar care s-a închis din cauza unui management dezastruos. Și este în imediata apropiere a restaurantului mexican El Torito - restaurantul fericirii, cum îi zic eu, pentru că dacă te duci vesel sau supărat, vei pleca fericit oricum.





Așadar să derulăm fotoreportajul pe un fond muzical adecvat, căci Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit la restaurantul american Banjo Jack.





De fapt, am fost de două ori. Și bine am făcut căci a doua oară am ales ceva absolut fabulos ca gust și savoare.


Prima dată am început cu o savuroasă și consistentă porție de ADULT MAC & CHEESE, adică food porn cu macaroane, brânză cheddar, roșii uscate la soare, ciuperci la grătar, parmezan și smântână (16 lei).


Și când spun consistentă, chiar așa este, căci la sfârșit, după felul principal și el bogat, nu am mai putut să încerc și un desert.


Berea a fost 10 lei, iar whiskyul 16 lei. Mai au în meniu multe alte variante pentru a-ți unge gâtlejul.














Dintre cele patru sortimente de burgeri l-am ales pe cel mai scump, cu carne de vită, cheddar, inele de ceapă la grătar, roșii proaspete la grătar, ciuperci perpelite și ele pe grătar, bacon tratat la fel, sos de whisky, chipotle mayo și cartofi prăjiți (36 lei).


Foarte bogat, dacă nu era atât de gustos nu-l puteam mânca pe tot, având în vedere și macaroanele de dinainte.



























Când am revenit, am început tot cu bere și whisky, dar, de data aceasta, alături de FLAT BREAD, adică ciabatta, roșii, ciuperci, mozzarella, usturoi, ceapă caramelizată și baby spanac (18 lei).


Ca niște bruschette, dar pe stil american, cu ingrediente din belșug. Excelente în deschiderea unei seri fierbinți.



















După cum v-am mai zis încă de la începutul acestui fotoreportaj culinar, am găsit ceva care mi-a plăcut enorm din toate punctele de vedere - gust, aromă, textură, echilibru cu celelalte ingrediente. 


Este vorba de BRISKET - carne delicioasă din piept de vită, afumată ”în casă” la smoker cu cărbuni și lemne pentru aromă, salată de varză, castraveți murați și sosul Texas puțin picant (47 lei). A fost o nebunie!


Nu e nevoie să adăugați cartofi prăjiți decât dacă sunteți morți de foame și vreți să stricați savoarea genială despre care vă spuneam mai sus.




















La desert am preferat două guguloaie de profiterol, unul cu ciocolată, iar celălalt cu vanilie (18 lei). 


























Sper că fotoreportajul meu v-a plăcut și vă vor fi de folos cele câteva informații pe care vi le-am oferit. Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventura gAstronomică continuă împreună cu voi, drept pentru care în încheiere vă dedic o melodie, și nu numai vouă, ci și echipei de la restaurantul american Banjo Jack de lângă Foișorul de Foc. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață! 

Un comentariu:

  1. ASME responded to this roadblock in 2014, forming a committee of a number of} dozen engineers from business, academia and the federal government. The group, co-led by Witherell by way of 2019, sought to produce a uniform strategy for defining 3D-printed merchandise. With additional growth, the technology will undoubtedly contribute to precision machining countless industries across the globe.

    RăspundețiȘtergere

Poftă Bună de Viață! :)