luni, 1 aprilie 2019

Restaurant & Winebar - Winestone by Novotel




Aceste imagini de debut al actualului fotoreportaj culinar și oenologic sunt de la o degustare ”verticală” de Cabernet Sauvignon Soare de la crama Vinarte, începând cu anul 1999, susținută foarte profesionist ca de obicei de către somelierul Sergiu Nedelea la restaurantul Winestone Victoriei 37 de la parterul hotelului Novotel**** din București, parte a grupului Accor.





Șansa a făcut să am locul chiar lângă Adrian Jipa, câștigătorul Trofeului Someleriei 2016. Și am constatat cu satisfacție că am aceleași gusturi ca și el. 



Serviciile gazdelor au fost de mare calitate - felicitări managerului Monica Peleanu, așa că mi-am promis să revin pentru a le încerca și bunătățile din bucătărie.









Și am revenit cu Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România la restaurantul Winestone din Calea Victoriei 37 la hotelul Novotel****.









Acest fotoreportaj este susținut de Adam & Eve Diamonds - experți în inele de logodnă. Clic pentru detalii.






Conceptul Winestone este de origine poloneză și este un local 3 în 1 - este totodată restaurant, winebar cât și magazin de vinuri ale căror prețuri sunt mai avantajoase decât în Carrefour, de exemplu. Tentant, nu?


Așadar să ascultăm o melodie al cântăreței al cărei nume are legătură cu vinul și să derulăm fotoreportajul de azi.






Am cerut pentru început o salată la care am vrut să asociez un roze dintre cele două, am ales Terra Romana de la crama SERVE - primul producător privat de vinuri premium de după 1990. O sticlă din aceasta costă 66 de lei dacă o bei în restaurant, 23 de lei dacă o iei acasă, iar un pahar este 14 lei.





Mi s-a adus din partea casei pâine făcută ”în casă” la Winestone cu Dukkah și ulei de măsline - în mod normal costă 6 lei și poți să iei doar asta dacă ai chef să glojgăi ceva la un pahar de vin, merge de minune, Dukkah fiind un amestec egiptean la origine, făcut din ierburi, alune și condimente. 


Cum spuneam, dacă vrei să ai o discuție cu cineva sau doar dorești să-ți aduni gândurile la un pahar de vin, o porție de așa ceva este alegerea perfectă.











A sosit și salata mea care a fost o minunată combinație de brânză de capră călduță, piersici, nuci, frunze verzi și roșii cherry (25 lei). Delicioasă și un raport preț/calitate excelent.


















Am continuat cu o Fetească Neagră tot din gama Terra Romana de la SERVE - 80 de lei sticla în restaurant, 28 de lei pentru acasă și 17 lei paharul.




Preparatul care mi-a făcut cu ochiul a fost somon sălbatic la grătar cu baby spanac, legume la abur și pudră de ulei de măsline (79 lei).


















Vinul zilei a fost un Petit Verdot de la Crama Bauer - excepțional! 125 lei în restaurant, 52 lei pentru acasă și 36 lei un pahar. Trebuie să-l încercați neapărat!


L-am asociat fericit cu perla meniului conceput de Chef Dumitru Bucșă - fileu de struț cu sparanghel, ciuperci sotate și sos Bearnaise (79 lei). Carnea de struț se aseamănă mult cu cea de vițel și este preferata mea după cea de languste. Repet, o asociere memorabilă între acest preparat și vinul ales.

























Chiar dacă nu sunt fan Pavlova, chiar desertul ăsta l-am ales pentru a-l testa pentru voi - bezea cu înghețată și sos de căpșune (20 lei). Da, foarte bun. Alături de un espresso (11 lei).










Concluzia de final - Winestone din Calea Victoriei 37 nu este un restaurant premium prin prețuri mari, ci prin calitatea pe care o oferă. Felicitări managerului Monica Peleanu și lui Chef Dumitru Bucșă!




Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventurile culinare continuă împreună cu voi. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)