marți, 21 august 2018

Mâncare Libaneză Savuroasă - Bedouin Food




Am dat de reclama de mai sus pe facebook și m-a făcut curios, fiind un mare fan al gastronomiei din Orientul Apropiat și Mijlociu sau cum i se mai spune, în mod generic, mâncare arăbească sau libaneză. 



Bucătăria aceasta mi se pare foarte echilibrată, armonizând în mod ideal preparatele din carne cu multe legume obținându-se gusturi fantastice, acel umami despre care se tot vorbește. 




Așadar, am intrat pe pagina de facebook a Bedouin Food și am fost sedus instant de pozele cu preparatele oferite. Am intrat și pe website, apoi am sunat și am întrebat dacă ce e-n poză e și-n farfurie. Mi s-a răspuns cu un categoric da. Dar să continuăm sporovăiala pe ritmuri orientale.




Acest fotoreportaj este susținut de Adam & Eve Diamonds - experți în inele de logodnă. Clic pentru detalii.



Am comandat și am cerut permisiunea să vin să le ridic personal pentru a mă convinge și a nu exista scuze de genul că s-au deranjat la transport. Ei, bineee... iată la ce am poftit și cum arătau - iar pentru că am venit până acolo pe o căldură copleșitoare mi-au oferit și o oranjadă naturală pe care o vor introduce în curând în meniu, exact ca unui beduin însetat ce hălăduia prin deșertul încins de la Romexpo. Delicioasă oranjada.









Primul preparat pe care vi-l prezint este sugiucul, adică un mezel armenesc, cu o tușă fină de picant, legume trase la wok, caju, muguri de pin, pe pat de hummus. Toate specialitățile de hummus vin cu o lipie coaptă în cuptor cu vatră, gen pită, și cu murături. (35 lei).








Următoarea ”nebunie-n farfurie” conform ordinii întâmplătoare în care le-am fotografiat, este Sheesh Tawook, adică frigărui de piept de pui marinat cu bulgur cu legume și orez cu șofran și stafide (se poate opta și pentru cartofi wedges) și o porție mini de moutabbal asli, adică vinete coapte în cuptor, suc de lămâie, usturoi, tahină făcută în casă, roșie, ceapă verde, muguri de pin și sumac (40 lei).


S-a precizat în mod special că totul este făcut acolo cu ingrediente proaspete de la producători, pe cât posibil, locali.







Avem aici o tocăniță de miel (Bedouin Spicy Lamb - cu roșii, ceapă, ardei iute, piper și ulei de măsline) ideală pentru cei cărora la place carnea de oaie care nu are gust de oaie, de aceea mie nu prea mi-a adus bucurie, căci ador să aibă mirosul destul de intens al animalului - vine împreună cu lipie și murături (25 lei).









Favoritul meu este Guacamole Hummus cu năut, tahină făcută în casă, suc de lămâie, avocado, muguri de pin, ardei iuți murați, ulei de măsline, ceapă roșie, măsline și coriandru (20 lei).







Un alt deliciu vegetarian este salata de vinete Baba Ghanouj - cu ardei kapia kopt, ardei gras, ceapă albă, roșii, suc de lămâie, sos de rodii, usturoi, muguri de pin, boabe de rodii, ulei de măsline, pătrunjel și ceapă verde (20 lei).







Ultimul preparat, în care recunosc că nu prea am crezut, dar mi-a dat toate pronosticurile peste cap, a fost puiul cu lemongrass - deci fâșii de piept de pui, marinat, în crustă de pesmet prăjit crispy, apoi trase la wok cu usturoi, coriandru și lemongrass. Are un gust de nu te mai saturi. Vine cu lipie și murături (25 lei).







Din păcate, am uitat să iau și desert, deci nu vă pot spune nimic despre asta. Însă vă pot spune că la 20.000 de aprecieri pe facebook și 20.000 de urmăritori pe instagram, beduinii de la Romexpo care se vor muta în curând în noua lor fabrica de mâncare cu trei bucătării diferite (nu au vrut să-mi dezvăluie ce înseamnă asta) - deci când vor atinge aceste targeturi de social media, vor deschide un restaurant cu măcelărie inclusă. Eu abia aștept, deci hai cu laicurile! Poftă Bună De Viață! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)