vineri, 17 august 2018

Cuibul De La Ministerul Afacerilor Externe - Restaurantul Nido





O amică virtuală ce lucrează la Ministerul Afacerilor Externe tot a insistat că trebuie neapărat să încerc un restaurant, chiar alături de locul ei de muncă, ce ei i se pare fermecător.


Am întrebat-o ce înseamnă ”fermecător” pentru ea la un local? Cu femeile trebuie să fii foarte precaut când auzi că folosesc cuvântul ăsta...


Pe scurt, cică înseamnă că are mâncare bună și proaspătă, personal prompt și discret, o amenajare relaxantă și un ”ceva” ce nu se poate explica, dar se poate simți. Iar la simțăminte femeile sunt experte.


Așadar am aterizat într-o bună zi la restaurantul Nido Kitchen & Wine din Aleea Alexandru 35, undeva foarte aproape de Piața Aviatorilor, aflat în aceeași clădire unde se mai află un cabinet medical, un simulator de golf și o agenție de PR. Nido înseamnă ”cuib” în limba spaniolă.





Acest fotoreportaj este susținut de Adam & Eve Diamonds - experți în inele de logodnă.





Am avut senzația că sunt un nou personaj din ”Alice în Țara Minunilor” după ce am intrat prin ușa din față coborând la un demisol, trecând pe lângă bucătăria de care mă despărțea un perete transparent din sticlă, apoi traversând mai departe un spațiu inteligent și rafinat amenajat, cu multe sticle de vin ca decor, apoi ieșind din nou la suprafață într-o mică grădină perfectă pentru a te bucura de aer, soare și mâncare bună.


Nu mică mi-a fost uimirea când am aflat că lista de vinuri cuprinde vreo 200 de etichete, dintre care eu am ales un Chardonnay Chateau Valvis (132 lei)


Mi-a fost adus și un coșuleț cu o pâine absolut delicioasă alături de câteva guri de vin, fără nimic altceva până a fost preparat antreul ales. Și am încercat să savurez cât mai mult aceste momente având în vedere că mi-am uitat telefonul acasă și puteam sta, vorba bancului, ca un psihopat la restaurant care doar bea și mănâncă.





Aperitivul meu a fost un mille-feuille de ton cu cremă de brânză și ardei copt (30 lei). Foarte gustos în asociere cu vinul ales. 


Chardonnay Chateau Valvis este un vin surprinzător, cuceritor, ce își etalează radios culoarea sa de un galben intens, auriu, limpede, plăcut. Nasul său debutează direct, cu arome calde de lemn de stejar, mix de note florale de vară și urme discrete de citrice ăi pepene galben. Gustul său debutează cu un atac direct, plin de prospețime, cu note fume de strugure, coajă de pepene verde și urme discrete, caracteristice, de baton de vanilie. 


Pare o combinație amețitoare între complexitate și prospețime, alternând cu note onctuoase, rotunde, pline, condimentate pe alocuri cu arome de sâmburi de migdale, cu un alcool aproape insesizabil (13,0%), ce s-a integrat perfect. Este un vin atrăgător, expresiv, opulent, ce impresionează de la prima degustare.


Mi-a plăcut foarte mult preparatul, așa că m-am interesat unde a mai lucrat Cheful restaurantului. Așa am aflat că este o doamnă maestru bucătar care a lucrat pentru Casa Regală a României.




Oh, Doamne, ce pâine bună! Sunt nebun după orice deliciu de calitate făcut din aluat.














În fiecare zi există trei propuneri noi de meniu - o supă, un fel principal și un desert. Așadar mi-a făcut cu ochiul sugestia de azi - frigărui de somon cu susan negru și sparanghel tras la tigaie (45 lei).


Jocul de lumini și umbre nu prea m-a ajutat să fac niște fotografii așa cum îmi plac mie, dar preparatul a fost exact ce trebuie pentru un prânz de vară la terasă cu un vin valoros.




















La desert am ales o tartă de lămâie cu sos de busuioc (25 lei), foarte răcoritor, aveam senzația că mănânc sorbeto.








În concluzie - oricând doriți un răsfăț gastro-enologic rafinat într-o ambianță specială, faceți o rezervare la Nido - cuibul de lângă Ministerul Afacerilor Externe. Mulțumesc amicei mele pentru recomandarea sa.


Ghidul Lingurin merge mai departe, povestea continuă cu și pentru voi. See You S(p)oon! Poftă Bună De Viață! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)