luni, 5 mai 2014

Cu Căruța Siciliană la Nonna Mia



Despre SĂPTĂMÂNA PIEMONTEZĂ de la Nonna Mia, CEL MAI BUN RESTAURANT ITALIENESC din Bucureşti, v-am povestit. Acum au organizat "Săptămâna Siciliană". Aşadar ne-am urcat în "carreta" (o căruţă din Sicilia) şi ne-am pornit spre "ristorante", de data aceasta doar eu cu nefasta, fără copii ca data trecută. Mă rog, ei s-au organizat pentru cluburi, chestii, socoteli...


De câte ori aud cuvântul "siciliană" nu îmi vine în minte să completez şi să zic "mafia siciliană", ci mă gândesc la "Apărarea Siciliană", o piesă de teatru pe care am văzut-o de multe zeci de ori datorită interpretării magistrale a rolului principal de către actorul Dem Rădulescu. De fapt, în această seară nu am avut de-a face nici cu mafia şi nici cu teatrul ci cu gastronomia siciliană şi jazzul.


Pe drumul către restaurantul italienesc Nonna Mia din str. Chile 10, am găsit şi punctul G! Băieţi, deci există! (NOTĂ din 8 octombrie 2016: adresa actuală a restaurantului italienesc Nonna Mia este Piața Sf. Ștefan 6)


Trebuie să recunoaştem că sunt foarte migălos lucrate aceste căruţe tradiţionale. Pe pereţii exteriori au pictate scene biblice, din câte mi-am dat eu seama, dar şi din reprezentări din războaiele de cruciadă.


Să vedem dacă sunt la fel de migăloşi şi la mâncare sicilienii. Chef Andrea di Russo ne va lămuri deîndată.


Evenimentul gastro-enologic începe la ora 20,00 şi am fost printre primii oaspeţi. Am început seara cu o sticlă de prosecco "Santa Margherita" (120 lei).


Acest prosecco era în meniul special al acestei cine, dar puteai alege şi un alt sortiment mai ieftin sau mai scump, după preferinţe şi după buget.


Cât ne răcoream cu prosecco de la gheaţă, a sosit şi primul platou comandat - antipasto AZZURO EOLIE (75 lei pentru două persoane).


Conţine midii cu un sos demenţial de bun, probabil că sunt cele mai bune midii pe care le-am mâncat vreodată, salată de caracatiţă, peşte spadă marinat şi salată de calamar cu portocale de Sicilia. Am făcut o alegere perfectă








Mai exista o variantă în meniu de antipasto, şi anume platoul denumit ROSSO ETNA (60 lei pentru două persoane) cu sardine în stil beccaficu, midii gratinate, ardei în sos dulce-acrişor, frigărui de creveţi şi calamar cu fistic, vinete în stil norma. Sincer l-aş fi comandat şi pe acesta, dar voiam să degustăm şi altceva decât fructe de mare



După cum se vede, restaurantul a devenit neîncăpător, persoane care nu au avut rezervare au fost rugate să se întoarcă peste două ore când se mai eliberează locuri sau să revină în altă seară a Săptămânii Siciliene de la restaurantul italienesc Nonna Mia.


Am desfăcut şi o sticlă de vin rose 2012 de la Crama "Curtea Regală" din Măcin, oraşul meu natal.


Mâncare delicioasă şi conversaţii savuroase, sau invers, pe muzică live de jazz.


Vinul rose "Tres Rosae" este un cupaj demisec de trei vinuri roşii - Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră din podgoria Sarica Niculiţel, Dobrogea de Nord. 


Deci pasteee... "Casarecce" cu creveţi şi pesto cu fistic (35 lei). Interesant şi delicios.



Vinul rose demisec "Tres Rosae" este un pic cam prea dulce pentru un taliban al vinurilor seci, dar foarte bine răcit poţi trece uşor peste asta, la fel cum face şi el pe gâtlej în compania unor bucate potrivite.


Observaţi că îl beau cu o oarecare religiozitate. Martor îmi este şi de data asta papionul chique de la ShOOka Design. ;)







Cealaltă porţie de paste aleasă (în meniul special a serii erau patru sortimente de paste în stil sicilian) a fost una cu o carne care-mi place mult - "rigatoni al ragu" cu carne şi brânză de capră (32 lei). Prea bun, prea ca la ţară în Sicilia la Don Corleone!



Vinul "Tres Rose" din strugurii de pe dealurile Dobrogei mângâiate de briza Dunării şi aerul dinspre Marea Neagră (nicio altă podgorie nu are parte de aceste două binecuvântări ale naturii), cu cele 13 procente de alcool, a fost o asociere care a dat o savoare deosebită pastelor pregătite de Chef Andrea di Russo în "cucina italiana" de la "ristorante" Nonna Mia.


Gustul de cireşe negre, vanilie şi prune de la Merlot împletit cu vigoarea dură a Cabernet Sauvignonului şi rotunjite de supleţea de Fetească Neagră - toate acestea fac din cupajul "Tres Rosae" un vin rose excelent pentru sezonul cald care abia începe, doamnele vor fi încântate. Şi domnii de doamnele lor.





Oaspeţii de la Nonna Mia conversează şi ascultă muzică de jazz.






Au sosit şi ultimele feluri de mâncare - carne da capră în sos propriu cu migdale (55 lei) şi ceapă verde înfăşurată în piept de porc fript pe grătar (18 lei).







Mie mi se pare genială ideea asta cu ceapa verde înfăşurată în piept de porc la grătar - ar merge perfect cu un piure sau cu cartofi fierţi, dar cred că ar fi foarte gustos şi usturoi verde meşterit în acelaşi fel - dar asta cu cartofi prăjiţi sau copţi.





Aceste două tablouri s-ar putea intitula: "Intelectual cu piept de porc şi capra-n faţă". :D



Desert tipic sicilian - cannoli (15 lei). Şi puteţi admira şi cireaşa de pe cannoli.







Şi o casată din partea casei "pentlu că am fost cuminci si am păpat tot din falfulie". :P






De data aceasta am uitat să mă pozez cu Chef Andrea di Russo, dar tizul meu Costin din lista de amici de pe FaceBook a făcut el o poză în care mi se vede şi mie mutra un pic. :D :D :D



Gata, ne-am urcat în carreta şi am plecat acasă după o seară de vineri memorabilă. ;)



PS - acum este "Săptămâna Siciliană", iar de joi începe "Săptămâna Calabreză". La Nonna Mia - CEL MAI BUN RESTAURANT ITALIENESC din Bucureşti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)