vineri, 4 aprilie 2014

Cu La Famiglia la Nonna Mia



Zilele trecute mă gândeam că ne-am luat cu treaba, adică ne-am luat cu băutul şi cu mâncatul, şi din cauza asta nu am mai trecut tocmai de la Revelion pe la CEL MAI BUN RESTAURANT ITALIENESC din Bucureşti - e vorba de "Nonna Mia" (Bunica Mea) din str. Chile 10. (NOTĂ din 8 octombrie 2016: adresa actuală a restaurantului italienesc Nonna Mia este Piața Sf. Ștefan 6)


Să vă mai reamintesc cum a fost de Revelion - în primul rând un meniu savuros de care a avut grijă Chef Andrea di Russo, cel care atunci când l-am întâlnit prima dată aici în mai 2013 nu ştia româneşte, iar acum umblă printre mese şi dă explicaţii elaborate oaspeţilor de-ţi vine să comanzi tot ce vezi în listă. Deci, clar, este unul dintre cei mai periculoşi italieni din România!


Cum ziceam, de Revelion am avut bucate fabuloase pe masă, servite într-un "timing" perfect ca să nu-ţi nici foame, dar nici să te simţi îmbuibat înainte de final. Au fost mix de peşte şi fructe de mare în sos de citrice, tartar de ton, terine de foie gras, cerb şi brânzeturi fine, ravioli umpluţi cu pulpă de crab, paste uriaşe cu scorpie de mare, friptură de cerb cu foie gras şi bucăţi de trufe, rulouri de peşte spadă şi mini-homari gratinaţi pe pat de andive etc.


Mi-a plăcut mult ceea ce ni s-a servit, aşadar am ţinut să-l felicit din tot sufletul meu de pofticios pe Chef Andrea di Russo. Aplauze!


Dar nu a fost doar papa bună, a fost şi distracţie de am râs cu lacrimi până la sufocare.


Şi vorba cântecului "cine are noroc, are" - a fost şi o tombolă la care cu toate că am fost ultimul care am extras bileţelul, am câştigat o sticlă de vin bun de Recaş, un Chardonnay Sole, vin pe care l-am băut de curând împreună cu Alexandru Balog, participant la showul TV "Top Chef" pentru că în noaptea dintre ani am "tras" numai prosecco rece, "un butoi" de prosecco - a fost open bar, deci am profitat maxim! 


După atâta prosecco, toată lumea ştia să cânte şi să danseze!


Marian Vasilescu de la "Vocea României" a făcut un spectacol spumos la care nu m-am aşteptat. În fotografia de mai jos împreună cu amica noastră virtuală Nicoleta care a venit tocmai din Grecia ca să ne distrăm împreună! Cred că s-a simţit bine...


S-a dansat pe toate genurile de muzică, cel mai haios moment mi s-a părut când Chef Andrea di Russo s-a prins într-o horă românească!


Dar să coborâm din maşina timpului şi să revenim în zilele noastre...


Mi s-a făcut un dor nebun de atmosfera şi aromele primei nopţi din an şi m-am gândit să mergem în familie la "bunica" din str. Chile 10 - adică împreună cu Cristina, nefasta, cu Bianca, fiica, şi cu Sabin, fiul meu care se face răspunzător de creaţia ultimelor spoturi tv pentru Banca Transilvania. Ca să ştiţi pe cine trebuie să boscorodiţi! 


Am aflat că începe "săptămâna piemonteză" la Nonna Mia, aşadar ne-am înfiinţat vineri seară în Floreasca şi am început petrecerea cu... aţi ghicit, prosecco rece!


A fost conceput un meniu special dedicat gastronomiei din Piemont, din care se comanda orice separat, plătind, fireşte, numai ceea ce ai servit. Cine are "dependenţe" mai vechi poate comanda din meniul "clasic" al restaurantului.


Noi am început cu viţel cu sos de ton (vittelo tonnato) servit cu pâine prăjită, alături de o porţie de fondue italienesc cu brânză Fontina (Fonduta alla Piemontese). Şi mult prosecco!








Am continuat cu paste cu nuci şi usturoi (agliata - tagliatelle con noci ed aglio), paste umplute cu carne de vită (agnolotti al brasato piemontese) şi orez făcut în vin Moscato d'Asti (risotto al Moscato d'Asti). Toate pastele de la Nonna Mia sunt făcute în bucătăria restaurantului.


Mie mi-au plăcut cel mai mult pastele cu nuci, Cristinei şi Biancăi cele umplute cu carne, iar lui Sabin orezul în vin. De gustibus.







Ultimul "val" de bunătăţi: prepeliţe (qualle alla Monferrina), cârnaţi de casă din carne de porc, cu struguri (salsicce all'uva), ceapă umplută cu carne (cipolle ripiene con carne in stile piemontese), fenel cu brânză Fontina (Finnoci alla piemontese con Fontina). Excepţional!
















Toată lumea era fericită - mâncare bună, atmosferă deosebită întreţinută live de un saxofonist şi de multe vinuri bune.






Iată și un scurt video de la minunata petrecere de Revelion la Nonna Mia - CEL MAI BUN RESTAURANT ITALIENESC din București! 




PS - săptămâna gastronomiei piemonteze durează până miercuri inclusiv, apoi să vedem ce surpriză vom avea de la "bunica". ;)







Un comentariu:

  1. Best Places To Bet On Boxing - Mapyro
    Where To 출장샵 Bet On Boxing. It's a sports betting event in which you 도레미시디 출장샵 bet on the outcome of a https://tricktactoe.com/ game. In the boxing https://vannienailor4166blog.blogspot.com/ world, each player must titanium ring decide if or not to

    RăspundețiȘtergere

Poftă Bună de Viață! :)