miercuri, 4 decembrie 2013

Daimon Trattoria - Restaurant cu Parc, Piscină, Terenuri de Tenis, Sală de Fitness



Când te gândești la vară te gândești, implicit, la vacanță, la fete tolănite la soare pe plajă la mare sau în jurul piscinelor.


Un astfel de loc este Daimon Wellnes Club din Parcul Tineretului, vizavi de Sala Polivalentă. Ca să înțelegeți mai bine despre ce vorbesc uitați-vă la spotul video care urmează, în cuvinte este mult mai dificil de descris.



Ceea ce ați vizionat în film arată așa după un deceniu de existență a Daimon Club. Niște oameni încăpățânați și vrednici au vrut să dea viață locului și au reușit în ciuda tuturor obstacolelor birocratice care le-au stat în cale. Unul dintre asociați este fratele proprietarului localului Casa Oprescu, din vecinătate, CEL MAI BUN RESTAURANT ROMÂNESC din București.


În 2013 au împlinit 10 ani de existență, așadar ne-am decis să vizităm și noi Daimon Trattoria. Era pe la sfârșitul lunii august...


Aici am găsit o terasă superbă cu umbră naturală la mese, în mare parte, datorită copacilor, nu era nevoie de umbrele decât mai pe margine.


O atmosferă numai bună de tăifăsuit și hlizit


Am început ca de obicei cu o vodkă poloneză Wiborowa Exquisite (18 lei, cea simplă era 10,50 lei) și o bere rece Beck's (6,5 lei un ”draft” de 400 ml). Mi-am amintit brusc de vodka Wiborowa de pe vremea când eram licean la începutul anilor '80, vodka pe care o cumpăram din magazinele alimentare cu 50 lei o sticlă de o jumătate de litru. Prilej de conversație despre ale tinereții valuri... Valuri de vodkă, vin și bere. 


O limonadă foarte gustoasă și răcoritoare (19 lei pentru 500 ml sau 27 lei pentru 1 litru).


Papionul de la ShOOka Design ne este alături, ca de obicei, în Turul Culinar al Bucureștiului.


Sănătate și noroc! Sau pentru că suntem la o ”trattoria” se potrivește mai bine ”Auguri!”.


Am comandat două porții diferite de ”antipasti caldi” - gustări calde.


Fritto din mozzarella con zucchine” adică brânză mozzarella pane și dovlecei fripți (19 lei). Mozzarella rece nu prea îmi place în mod deosebit, dar când e caldă și se întinde aș mânca o tonă.





Ceva deosebit ce nu am mai întâlnit prin București este ”brie in crosta di pancetta” (brânză brie înfășurată în fâșii de piept de porc) cu rucola și ceapă caramelizată (22 lei). Excelentă, pe mine m-a cucerit instant. 







La Daimon Trattoria au și un cuptor cu lemne pentru coacerea mai multor sortimente de pizza.



În interior am găsit o amenajare minimalistă, dar plină de farmec datorită copacilor integrați în design.




Supele servite cu pâine prăjită au fost corecte la gust, dar și la preț - ”crema Daimon” cu ciuperci proaspete și smântână a fost 13 lei, iar ”bollito con tagliatelle fatte in casa” cu carne de vițel și tăiței de casă - 12 lei. Încă o dovadă că e mai scump să fii vegetarian.











Am ales și-un vin, un rose demisec de la Crama Gîrboiu din Vrancea, făcut din Cabernet Sauvignon și îmbuteliat ca etichetă privată a restaurantului cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea Daimon Club




Un vin demisec care nu mi-a displăcut mie, un băutor de roșii seci baricate, cu arome jucăușe de zmeură și vișine accentuate de note citrice, acoperind plăcut vigurosul 14% alcool.




Povestea noastră culinară în imagini (pentru că fiecare dintre pozele de aici fac cât cel puțin o mie de cuvinte) continuă cu artileria grea - felurile principale, total diferite, dar ambele fiind perfect potrivite cu vinul ales.


Ardeiul iute este al meu!!! 



În vasul cald avem...



Salsa di cozze con aglio, olio e peperoncino” adică scoici în sos de vin cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute uscat și tocat cu semințe cu tot (53lei pentru 600g). Și pâine prăjită pentru întins în sos.










Nici nu-mi plac scoicile. Mniam, mniam, glup, glup, slurp! :P :P :P



Să trecem mai departe la...



Coscia din montone giovane al vino bianco” care vrea să însemne pulpă de berbecuț la tavă în sos de vin alb cu usturoi (38 lei) și ”patate Daimon” - cartofi prăjiți cu usturoi și cimbru (9 lei pentru 300g).



...cu salată de ardei copți și murați în oțet balsamic (14 lei).





Să facem o plimbare de recunoaștere.







Din partea casei am primit o bere, alune și fistic. Să ne facem de lucru până vine desertul.





Ne răsfățăm cu un ”cafe frappe” (14 lei) și o cafea în 4 culori (11 lei).










Un tiramisu excepțional cu înghețată și multe fructe de pădure inclusiv în interior (12 lei) - pot spune că a fosta perla coroanei gastronomice de la Daimon Trattoria.








Cheese cake cu sirop de căpșune (14 lei) - foarte bună, dar nu spectaculoasă precum tiramisu cu fructe de pădure.





Un ultim pahar de vin rose ne-a desfătat înainte de plecarea spre casă după o după-amiază ca o vacanță.


După acest foto-reportaj ne este și mai mult dor de vară și poftă de Daimon - vom lua măsuri și vom merge imediat acolo cu mulți prieteni. Promitem! Uneori iarna poate fi ca vara dacă sufletul este luminos.



See you s(p)oon! 





Turul Culinar al Bucureștiului merge mai departe! Aventura continuă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)