marți, 3 decembrie 2013

Gaudi Bistro - Mâncare Mișto & Prețuri OK



Gaudi Bistro nu este un restaurant cu specific spaniol aşa cum s-ar crede la prima auzire sau vedere a numelui, ci este un loc... boem, cvasi-artistic. De aceea trebuie să avertizez încă din start că acest foto-reportaj poate da dependenţă. "Lăsaţi orice speranţă voi ce intraţi." Cei ce intraţi mai departe în detalii, adică. Să nu avem vorbe, eu v-am spus. Treaba voastră! Mai ales când veţi vedea şi super-oferta din final. Da, e cu finalizare spectaculoasă! Dacă aş fi porc aş adăuga şi "în gură". Dar nu sunt.


Oare ce îţi poţi dori într-o după-amiază însorită de iarnă? Ştiu, dar în afară de a te afla pe o navă de croazieră în Caraibe sau într-un bungalow din Bali. Ei bine, eu îmi doresc să stau într-un restaurant luminos, iar undeva pe aproape să trosnească lemnele în şemineu. Să conversez şi, conform zicalei, "să mănânc ca un rege şi să beau precum beţivul satului".


Am fost pe aproape. Am purtat o discuţie interesantă cu proprietarul afacerii de la Gaudi Bistro, este vorba despre Mugur Ionescu, cel ce a lucrat la Media Pro şi apoi a avut o agenţie de publicitate împreună cu soţia sa, iar la venirea crizei au decis să se retragă într-un loc care să le mulţumească şi sufletul, nu numai buzunarul. Deci, iată încă doi oameni care-şi datorează viaţa frumoasă şi boemă crizei. 


Papionul de la ShOOka Design a fost martorul unei zile de neuitat.


Am început cu o palincă de Maramureş şi o bere Heineken (câte 8 lei fiecare), eu, iar Cristina a luat o limonadă (10 lei). Asta a făcut să ne relaxăm şi mai mult şi să admirăm interiorul până va sosi şi mâncarea. Pentru că după ce am parcurs meniul (cu bucătărie internaţională) ni s-a făcut brusc poftă şi foame.


Apropo, meniul zilei este aici numai 15 lei. De reţinuuut!




Preţurile mi se par foarte OK pentru un restaurant central şi foarte fancy, la o staţie de troleu de ASE, în str. Alecu Russo 12. Să vedem cum e şi mâncarea la banii ăştia...




Iiiiii-eeeeeeee, a venit primul feeeel! Când ţi-e poftă şi foame vă daţi seama ce tortură este să stai o jumătate de oră să faci poze?!? 



Brânză de capră marinată în sos mediteranean pe pandişpan de cartofi cu salată (14 lei) - de-men-ţi-a-lăăă!!! :P :P :P





După cum se vede şi din avion, nici nu-mi place! Glup, glup, glup! Papionul e martor!




Eh... aşa cevaaa... supă capuccino de dovleac cu morcov, ţelină, seminţe de dovleac, smântână lichidă şi scorţişoară (12 lei). E de groază ce bună e, deci foarte potrivită pentru Halloween. :D








Nici asta nu mi-a plăcut... ;) :P


Mai departeeeee...



Ravioli umpluţi mousse de somon şi cu sos de spanac, cu puţin usturoi şi un picuţ de smântână (22 lei).


Somonul este în interior, nu vi-l arăt ca să nu vă fac poftă, Doamne fereşte! Mu-ha-ha-ha! :D






Pfffff...


Slurp! 



Eh... a venit timpul şi pentru puţin vin, un rose 2012 din sudul Franţei, Domaine "Paul Mas", un preţ excelent, 15 lei sticluţa de 187ml, importată de Vinexpert. Producătorul francez a ales o strategie inspirată din Lumea Nouă - are pentru vinurile sale preţuri foarte competitive.


Roseul l-am asociat perfect cu un file de somon cu mousse de şalău, învelit în spanac, într-o prezentare surpriză, într-un săculeţ din aluat (35 lei). 






Sănătate şi noroc, dragii mei! (Vă place ce papion am?)



Vinul ales a înlesnit traseul şi pentru o porţie de creveţi cu piept de pui şi sos de smântână cu usturoi (29 lei). Mmmmmmm...






Să trecem la artileria grea!



Chateaubriand cu cartofi gratinaţi şi sos bearnaise (45 lei) şi un alt vin de la Domaine Paul Mas care a luat medalia de argint la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti - IWCB 2013. Un cabernet-sauvignon suficient de corpolent şi de taninos ca să facă faţă unei fripturi din carne de vită în sânge. Tot 15 lei sticluţa de 187 ml.








Iată de ce sunt adeptul sticlelor mici în restaurante, poţi asocia mai multe feluri de vin diverselor feluri de mâncare pe care le consumi fără a cheltui o avere sau s-o iei pe arătură la plecarea din local. La Gaudi Bistro am mai văzut în meniu sticle miniaturi cu vinuri de la Corcova (14 lei) şi Prahova Valley (10 lei).



Deserturile de la Gaudi Bistro sunt preparate de laboratorul cofetăriilor Armand. A fost din partea casei, dar costa 10 lei în meniu.






La plecare am lăsat şi nişte bănuţi pentru cine vrea să bea la Gaudi Bistro o cafea fierbinte a doua zi aici prin programul "suspended coffee" (cafea în aşteptare).



O zi extraordinară într-o atmosferă superbă. Credeţi că exagerez? Îmi pare rău că nu pot reda şi în cuvinte ceea ce poate au făcut-o imaginile, sper eu.


Să nu uităm de finalizarea spectaculoasă...


Este vorba despre super-promoţia din serile "All You Can mEat", adică mănânci carne cât poţi cu numai 29 de lei. Garniturile sunt incluse în preţ. Başca discount 20% la băuturi pentru rezervări prealabile. Vom face o încercare şi vă vom povesti cum a fost "în gură" această promoţie de excepţie, unică în Bucureşti!!!


Povestea continuă, Turul Culinar al Bucureştiului merge mai departe cu alte foto-reportaje culinare orgasmice. Pentru că dacă porn-food nu e, nimic nu e. See you s(p)oon ! ;)


Şi nu uitaţi să comunicaţi - toţi vom fi mai relaxaţi, deci mai câştigaţi.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)