marți, 8 septembrie 2020

Vinul Săptămânii - Vin Magazin By Berbecutio




Săptămâna aceasta am decis să-l vizitez pe amicul Mihai aka Berbecutio, așa cum era cunoscut ca blogger, înainte de a deveni negustor de vinuri cu acte în regulă. Nu-l mai văzusem de peste un an și, mai ales, eram curios cum arată noua locație unde s-a mutat destul de recent.


Deci, proiectul ”Vinul Săptămânii - WineBars Of Bucharest” își continuă periplul în vizită la Vin Magazin by Berbecutio, mai exact în strada Henri Coandă 21 din spatele Observatorului Astronomic, foarte aproape de unde locuiiesc eu. Asta înseamnă că voi face cărare până la adresa menționată pentru că mă bazez pe recomandările amicului meu Mihai. Iar prețurile sunt destul de tentante. Puteți cumpăra și online și se acordă și diverse discounturi.



Și pentru că sunt decis să degust ceva spaniol, să ascultăm în timp ce privim fotoreportajul, o muzică din peninsula Iberică, cântată de un spaniol despre o specialitate gastronomică portugheză. La fel cum și vinul pe care-l voi savura provine dintr-o zonă de la granița Spaniei cu Portugaliei, de pe valea fluviului Duero.





Așadar să pășim în sala de expunere și degustare de la Vin Magazin  și să ne rotim puțin ochii.


Aceasta este o plasmă la care puteți privi un meci important în timp ce savurați o selecție de vinuri potrivită momentului și buzunarului. Astfel de evenimente se pot organiza numai cu rezervare prealabilă pentru maxim 10 persoane.











Mai jos puteți vedea trei vinuri care vor face parte dintr-o degustare ”grea”, numai cu vinuri de 100 de puncte Parker - adică maximum posibil. Locurile sunt deja ocupate demult. Vreau să subliniez că aceste rânduri nu sunt o reclamă, ci o informare.


Trebuie să menționez până nu uit că Mihai va începe să organizeze cursuri pentru cei ce doresc să se inițieze în tainele atât de plăcute ale vinului. 







Deci vinul pe care vi-l recomand în această săptămână pentru serile care au început deja să fie răcoroase, este un tempranillo 100% de la Protos - crama mea spaniolă favorită. Vă spune mai multe chiar Mihai în scurtul video de mai jos.







Prețul acestui vin în momentul achiziționării de către mine a fost de 58 lei/sticlă. Face fiecare bănuț pe care l-am plătit. Pentru mine, vinurile de la Protos sunt fabuloase, m-au făcut fericit ori de câte ori le-am băut. O prezentare video a cramei o puteți viziona în finalul acestui fotoreportaj din cadrul proiectului ”Vinul Săptămânii - WineBars Of Bucharest”.







Și dacă anii trecuți făceam haz de sticlele pe ale căror etichetă scria ”Vin Mascații”, iată că anul aceste un bucătar de Timișoara a scos pe piață un alt kitsch, trei etichete cu ”CoVin-19”. 



Și să nu uităm să consemnăm vinul cu hrean sau cel cu petale de trandafir produse la o cramă din Transilvania. Pentru că nu doar Banatu-i fruncea...


Aceasta a fost recomandarea săptămânii de la crama mea spaniolă favorită, proiectul Winebars Of Bucharest merge mai departe, aventurile oenologice continuă alături de voi, fapt pentru care vă mulțumesc din tot sufletul meu de pofticios. Poftă Bună de Viață! Kiss My Glass! Slurp!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)