marți, 30 iunie 2020

Paste Proaspete Cu Fonduri Europene - Restaurantul Atelierul De Paste




Am început fotoreportajul de azi cu această frumoasă brunetă nu pentru faptul că e o fotografie faină, ci pentru că este înfățișată chiar ”eroina” poveștii în imagini care urmează. Deci să dăm drumul la muzică și să vă spun câteva cuvinte despre Oana, căci așa se numește frumoasa doamnă, o ambițioasă antreprenoare.





În urmă cu doi ani, Oana a accesat fonduri europene cu un plan de afaceri pentru realizarea unui atelier de produs paste. Și a reușit să pună pe picioare ceea ce și-a dorit. Pentru că este foarte ambițioasă și foarte muncitoare. În același timp a avut grijă și de cei doi copii, împreună cu soțul, firește. Deci nu i-a fost chiar ușor.


Aveți aici câteva imagini despre cum se nasc pastele în atelierul Oanei după care iau drumul către clienții săi - restaurante și magazine alimentare.



De curând, Oana a deschis și un restaurant care se numește chiar ATELIERUL DE PASTE ce se află pe strada Theodor Speranția 125 din București, la parterul hotelului Biblov, în zona Decebal.




Așadar, Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a poposit în strada Theodor Speranția 125 ca să vedem ce paste se servesc la... restaurantul italienesc ATELIERUL DE PASTE.
.



Trebuie să menționez că Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România este susținut de Țuica Scorilo din Satu Mare - producător de distilate premium din fructe, pentru piața românească și internațională.


Țuica Scorilo din Satu Mare nu face parte din categoria marilor producatori, ceea ce le permite sa fie mobili, dinamici, implicați, atenți la orice detaliu de conținut și formă - cu mare grijă pentru calitate. Produc în serii mici o țuică fină, recognoscibilă, identificabilă prin gust, în funcție de anul de fabricație, marcat pe etichete.










Am început degustarea cu o porție de paste cu creveți, spanac și roșii cherry (35 lei) pe care le-am însoțit de unul dintre vinurile mele preferate - Muscat Ottonel (60 lei) sec și rece de la Crama Curtea Regală din Măcin - orașul meu natal. A fost o alegere bună, nimic surprinzător pentru că mă așteptam să-mi placă. 


Ce este foarte important de menționat, în afară de faptul că pastele sunt produse în atelierul propriu, carnea și legumele folosite ca ingrediente pentru prepararea lor, provin de la două ferme din apropierea orașului Târgoviște. 






















Pastele cu ton și mazăre (35 lei) au fost cel de-al doilea preparat testat tocmai pentru faptul că nu m-am așteptat la prea multe de la combinația asta. Ei bine, m-am înșelat amarnic, mi-au plăcut mai mult decât cele cu creveți de dinainte. Încă o dată se dovedește că aparențele înșeală.





















La desert m-am bucurat de un tiramisu clasic (14 lei). Mi-a plăcut că pișcoturile nu erau prea fleșcăite așa cum am întâlnit de multe ori. 







Mi-a plăcut la restaurantul ATELIERUL DE PASTE, voi reveni cu mare drag. Slurp! În final ofer o dedicație muzicală echipei care produce pastele, dar și celei care le prepară în bucătărie. Ghidul Linguril Al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile noastre culinare continuă alături de voi, de aceea vă mulțumim că ne sunteți aproape. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)