sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Un Restaurant Italienesc La Foișorul De Foc - Cent'Anni Ristorante





Un amic m-a întrebat dacă mi-am deschis restaurant italienesc la Foișorul de Foc. I-am răspuns că nu, dar ce l-a făcut să creadă asta?


Păi, cică sigla lor este un maimuțoi cu un papion la gât,o pipă-n gură și un pahar cu vin în mână, fix la fel cum am și eu mai multe poze pe facebook. I-am apreciat gluma, ne-am hlizit, dar totodată am decis să mă duc la fața locului să văd despre ce este vorba.





Așadar, Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a purces la restaurantul italienesc Cent'anni, pe aceeași stradă cu unul dintre localurile mele favorite - mexicănescul El Torito, în Iancu Căpitanu 40, zona Foișorul de Foc, foarte aproape de intersecția Calea Moșilor cu strada Traian.










Terasa este undeva în spatele restaurantului Cent'anni, astfel încât nu se aude nimic din zgomotul străzii și nici praful nu ajunge aici.










Am sosit încă de la începutul programului pentru că aveam chef să lenevesc la soare. Dacă se dorește, există și o copertină care acoperă terasa și ține umbră.






De cum am deschis meniul am poftit la ceva ce nu mai găsești în tot Bucureștiul - a fost prin 2013-2014, dar probabil că românii nu au agreat combinația asta italienească și restaurantele cu specific au scos-o din meniuri, este vorba despre prosciutto e melone, adică pepene galben cu prosciutto Parma (28 de lei). Am fost fericit cât timp am savurat minunăția asta simplă, dar genială, de care îmi era dor.


Am alăturat o porție de bruschette (roșii cu usturoi, 4 brânzuri și anșoa cu roșii uscate - 14 lei) și o sticlă de Martini Prosecco Extra Dry (100 lei).


Totul a fost delicios și s-a asortat perfect cu leneveala mea despre care v-am vorbit deja.





























Am continuat după ceva timp cu o porție generoasă de tagliatelle cu creveți și dovlecei (38 de lei) ce a făcut să se scurgă și ultimul strop de prosecco, ceea ce m-a făcut să mai comand una. După cum v-am zis, nu aveam de gând să plec prea curând. Mă simțeam prea bine.














Am zis să nu beau cea de-a doua sticlă de prosecco fără să mai savurez ceva din meniu, așa că m-am orientat către o specialitate a casei, spaghetti cu fructe de mare în crustă de focaccia, la cuptor, și apoi flambată la masă (90 de lei, pentru două persoane - fiind singur, am împărțit cu cineva de la masa vecină și porția și prețul). Am făcut și un video cu flambarea, dar l-am pierdut odată cu telefonul care mi-a căzut din buzunar undeva pe stradă a doua zi după ce am fost la restaurantul italienesc Cent'anni.











Era deja noapte când am ajuns la desert. Și pentru că mi-era dor de un tiramisu autentic, am ales unul (16 lei). Sărumâna pentru masă! A fost delicios totul! Inclusiv ospătărița, o studentă la filosofie.











Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile culinare continuă. În ăncheiere, ca de obicei, am o dedicație muzicală pentru voi, dar și pentru echipa restaurantului italienesc de la Foișorul de Foc - Cent'anni. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)