duminică, 17 decembrie 2023

VOTEAZĂ-ȚI FAVORIȚII! - Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV


Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV este un eveniment exclusiv online ce constă într-o analiză sumară a lumii boeme din restaurante la care vă provoc să participați votând favoriții voștri la cele șase categorii menționate mai jos, trimițând la meniu.tv@gmail.com până la 23 decembrie 2023 la ora 17 voturile pentru preferații voștri. Mulțumesc pentru implicare în prima fază desfășurată deja. Iată statisticile la una dintre postările de pe facebook:

Unul dintre participanții la prima etapă va avea ocazia să îmi onoreze invitația să prânzim împreună la restaurantul mexican El Torito, a cărui prezentare o puteți vedea în partea de sus a acestei pagini, din str. Iancu Căpitanu 30, lângă Foișorul de Foc. Câștigătorul se numește Petre Cezar Buiumaci. Se va trage la sorți încă un participant al fazei de votare cu care de asemenea voi prânzi la Restaurantul Fericirii aka El Torito..

Cineva îmi spunea că nu cumva este prea târziu, că ar fi trebuit organizat cu o lună în urmă. I-am răspuns că este perfect pentru a discuta rezultatele la masa de Crăciun când ne vom plictisi de amabilități cu rudele venite în vizită sau la o bere rece după Revelion în timpul Concertului de Anul Nou de la Viena.

Nu am ales a face un eveniment bombastic festivist corporatist cu rochii împopoțonate și ceasuri scumpe, ci unul în stil blogging, poate la anul îl vom organiza altfel sau nu, în funcție de ceea ce veți dori chiar voi cât și partenerii ce se află alături de noi și cărora le mulțumim din tot sufletul nostru de pofticioși. Cine sunt aceștia veți vedea pe măsură ce parcurgeți nominalizările de mai jos.


EVAMAR - Unul dintre cei mai apreciați producători de ambalaje este alături de Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV.


1. Categoria SOMELIERI români care profesează în România sau străinătate, dar și străini care activează în țara noastră


- Ana Maria Vrînceanu                                          - Diana Pavelescu
- Iulia Scavo                                                          - Marina Samoilă 
- Mirela Mateescu                                                 - Marinela Ardelean

Moment artistic - o degustare ”în orb” de vinuri roze, unul românesc și unul franțuzesc, care credeți că a fost preferatul celor trei degustători?- Adrian Jipa                                                          - Aurelian Luca
- Costi Drăgan                                                       - Eduard Jakab
- Florin Voica                                                         - Gabriel Zorilă
- Ionuț Moroianu                                                    - Laurențiu Achim
- Marian Timofti                                                     - Mihai Ciucur
- Ovidiu Olteanu                                                    - Sergiu Nedelea
- Vasile Ghimpu                                                    - Zoltan Szabo  
- Marius Bratu                                                       - Cristian Grigore
- Narcis Gheorghiu                                               - Cătălin Băluță
- Carmelo Sgandurra (Zosimo)                            - Eduard Soare
- Sevghin Menan-Dervis                                      - Virgil Dumitrașcu
- Alexandru Dan                                                  - Virgil Mănescu                                                                                                 


TABASCO® România este unul dintre partenerii evenimentului online Food & Bar Awards 2023 Powered by Meniu.TV. Arde plictiseala cu TABASCO®! Slurp! 😋😋😋😋2. Categoria CHEFI români care profesează în România sau în străinătate, dar și străini ce activează în țara noastră


- Georgeta Codârleanu                                         - Nicuța Enache
- Oana Coantă                                                      - Roxana Anghel

- Alexandru Crăciun                                               - Alexandru Dumitru 
- Alex Petricean                                                     - Alexandru Sautner
- Andrea di Russo                                                  - Bogdan Alexandrescu
- Cătălin Bejenariu                                                 - Cătălin Jernoiu
- Cătălin Petrescu                                                  - Constantin Ghimpu
- Dan Revici                                                           - Daniel Pălici
- Dumitru Bucșă                                                     - Florin Dumitrescu
- Henrik Sebok                                                       - Ioan Cristian Șerb
- Joseph Hadad                                                      - Liviu Lambrino
- Loredan Gargalâc                                                - Mihai Toader
- Nico Lontraș                                                         - Radu Ionescu
- Raul Vidican                                                         - Răzvan Mangu
- Renzo Germani                                                    - Stelian Oprea
- Ștefan Popescu                                                    - Vincenzo Liberti
- Bogdan Dănilă                                                      - Emilian Papacică
- Adrian Hădean                                                      - Laurențiu Hairadin
- Radu Dumitrescu                                                  - Samuel Corodeanu
- Nicolai Tand                                                          - Daniel Cheregi
- Le Torriellec Samuel                                              - Papu Vio
- Orlando Zaharia                                                    - Alex Cârțu
- Iulian Constantin                                                   - Richard Abou Zaki
- Radu Filip                                                              - Ionuț Gagiu                   

- Alina Petrea                                                           - Ana Consulea
- Ciprian Zobuian

 

3. Categoria CONCEPT care include diverse proiecte ce au ceva inedit și/sau ne-au impresionat în mod plăcut


Eisberg - Simply Fresh este alături de Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV cu prospețimea sa molipsitoare. Poftă Bună de Viață! Slurp!
😋😋😋😋


- Cafeteria Golden Wings din Băneasa este visul împlinit al iubitorilor de aviație pentru că este amenajată asemenea unui interior de aeronavă, localul aparținând unui pilot de avion, fost director de bancă din Israel, ce administrează alături de soția sa clujeancă acest concept insolit. Meniul este unul de mic dejun și brunch, iar preparatul lor port drapel este shakshuka.- Restaurantul Juicy Crab a implementat cu succes pe bdul Decebal din capitală un concept american. Se dau oaspeților mănuși și șorțuri, apoi se varsă direct pe fața de masă un sac cu fructe de mare pe care le savurează 2-4 persoane împreună cu sosurile casei. Inedit și gustos. Conceptul se pretează foarte bine la o franciză.- Bonapp.eco este o aplicație prin care îți poți ajuta propriul buget cumpărând preparate culinare cu un discount foarte mare de la restaurante care au rămas cu ele nevândute spre sfârșitul programului. În modul acesta pui umărul la irosirea cât mai puțin posibil a resurselor alimentare care în loc să fie aruncate, sunt savurate. Iată șiun interviu cu inițiatorul acestei acțiuni în România, francezul Gregoire Vigroux.- Am petrecut noaptea de Revelion dintre 2019 și 2020 la Hotel Sheraton*****. A costat aproape 200 de euro de persoană pentru că au fost mormane de mâncare sub formă de bufet. Iată câteva imagini cu antreurile mele.
Ei, bine, m-am simțit oribil. Au mai avut și o solistă cu formația ei care a zbierat și a falsat ca la nunta din deal. Mă întreb cine a ales-o... așteptam ceva mult mai rafinat la un hotel de cinci stele. 

Ceva în genul revelionului anunțat anul acesta de restaurantul Kaiamo cu un meniu fine dining de degustare cu nouă preparate în ambianța unei muzici speciale. Aqua Carpatica este un partener constant al proiectelor noastre, așadar și al Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV.- În septembrie 2013 am început un nou proiect MeniuTV sub denumirea Restaurante Bune Pentru Copii Buni.
L-am întrerupt în 2020 și l-am reluat în 2021. În fiecare toamnă, la începutul anului școlar, am ales între 10 și 20 de liceeni ale caror familii aveau probleme financiare și am mijlocit înțelegerea cu diverse restaurante pentru a li se asigura câte o masă delicioasă în fiecare zi de luni pana vineri inclusiv. Li s-au cumpărat chiar și rechizite scolare. Așadar, în cazul în care cunoașteți vreun elev care s-ar bucura de a lua masa zilnic la un restaurant, vă rog să mă contactați în privat. Numele acestor copii nu vor fi făcute publice niciodată. Mulțumesc pentru ajutor!  

- Daimon Trattoria Social, din cadrul Daimon Club, în Parcul Tineretului vizavi de Sala Polivalentă, a împlinit în această toamnă 20 de ani de existență. A reușit să treacă peste două crize majore, cele din 2009 și 2020, drept pentru care merită aprecierea noastră. Pentru toată povestea de la înființare și până în prezent, puteți viziona interviul cu unul dintre fondatori.- După câțiva ani de participări fără rezultate notabile, în această toamnă, echipa României a căștigat Campionatul Mondial de Degustări de Vinuri în ”orb”. Merită să aplaudăm pe Iulia Scavo, Cosmin Udrea, Horia Hașnaș, Valentin Ceafalău și antrenorul Radu Rizescu.- În fiecare vară a ultimilor patru ani, echipa MeniuTV lansează meniul Magia Mării alcătuit din 13 preparate exclusiv cu midii, la restaurante diferite din București ca să nu mai fiți nevoiți să bateți drumul până la Dalboka și să vă bucurați de ceva mult mai delicios chiar lângă casă. Slurp!
😋😋😋😋
- Horeca Culinary School a contribuit din plin la dezvoltarea calitativă a gastronomiei de restaurant din România fiind unul dintre cei mai respectați jucători de pe piața de educație culinară de la noi din țară.


- Proiectul Fish To Door by Taverna Racilor conceput de Paul Richard Nicolau a contribuit la ”democratizarea” fructelor de mare în România prin prețurile accesibile practicate, constituind o rețea de peste 10.000 de clienți care plătesc abonamente începând de la 10 lei lunar.Domeniile Sâmburești se bucură alături de noi de nominalizările Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV. 4. Categoria MURĂTURA DE AUR este, păstrând proporțiile, echivalentul premiilor Zmeura de Aur din cinematografia americană


- Prima murătură asortată este despre mizeriile găsite de ANPC la mai multe restaurante Taverna Racilor cât și la depozitul central de la Giurgiu.

- A doua murătură asortată este modul în care a gestionat Horia Constantinescu, șeful ANPC, scandalul Pescobar. Niciodată până în acel moment nu a fost dat publicității numele vreunui agent economic controlat și găsit în neregulă și, culmea, a dat exemplu pozitiv restaurantul unui prieten, Ferma Dacilor, ceea ce este nepermis pentru poziția pe care o are. Este ca atunci când președintele Traian Băsescu s-a pronunțat că infractorul Puiu Popoviciu este un om de afaceri onest. 

Pentru a face față și altor murături asortate, trebuie să trecem pe la unul dintre magazinele din rețeaua PRĂVĂLIA CU LICORI ca să ne întărim psihic.

- O murătură cât trei este ceea ce au făcut ”chefii la cuțite” - Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, ce au reușit să confirme încă o dată că în domeniul HORECA mulți dintre angajați și patroni nu au cuvânt și își bat joc de noțiunea de Onoare. Indiferent de motivul plecării lor de la showul tv, trebuia să se facă cu o strângere de mână și nu cu o evacuare prin dos. 

- Prima murătură am menționat-o, de fapt, la categoria de mai sus, este vorba de genul de Revelion ca la Sheraton.

- O altă murătură asortată este meniul de vinuri de la restaurantul Rual Aprobistro din bdul Mihai Eminescu din București, în care se cere taxă de dop la vinurile comandate în local, iar vinul Tămâioasă Românească din gama Serenum este menționat ca sec, dar în realitate este demidulce. După ce am gustat, am cerut să mi se schimbe sticla cu un vin sec, dar am fost refuzat pe motiv că aia am comandat. 


- O murătură este faptul că Chef Foa a fost găsit drogat la volan. 

- Ultima murătură este refuzul celor de la Gault & Millau România de a publica două rânduri în buletinul informativ săptămânal despre proiectul descris mai sus - Restaurante Bune Pentru Copii Buni. Cuvintele sunt de prisos.

5. Categoria MISS FOOD & BAR 2023


- Nominalizarea mea pentru Miss Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV este Dna Melinda Teohari, proprietara restaurantelor Paninaro, Dumicat și Soro Lume. Fotografiile sunt de pe contul său public de Facebook. Aștept, bineînțeles și propunerile voastre.

- Următoarea propunere pentru Miss Food & Bar Awards 2023 Powered By MeniuTV este Marinela Ardelean, promotor al vinurilor românești.

- Cea de-a treia nominalizare este Nicuța Enache, chef și proprietar al restaurantelor italienești Ciao Niki.
Dorește cineva Vinuri Franțuzești? Sante! A la votre!6. Categoria MISTER FOOD & BAR AWARDS 2023 Powered By MeniuTV


Alimentează-ți afacerea cu franciza Rombeer Station- Nominalizarea mea pentru MISTER FOOD & BAR 2023 Powered By MeniuTV este Dnul Radu Ionescu, chef & proprietar al restaurantului KAIAMO. Aștept și propunerile voastre, firește.

- Următoarea propunere pentru MISTER FOOD & BAR 2023 este Chef Nicolai Tand.

- Ultima nominalizare de la ultima categorie este Chef Orlando Zaharia, proaspăt uns în juriul Chefi la Cuțite.Aceasta a fost ultima categorie propusă, mulțumesc pentru că ați parcurs până aici, așadar o să vă invit la vot. La anul va fi și un top al restaurantelor. Acum vă las în compania unei palinci minunate de la Ilva Mică din Bistrița, cea a familiei Galben. Poftă Bună de Viață!
 

Cu considerație și prietenie,
Costin Staicu,
consultant horeca
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)