luni, 6 ianuarie 2020

Surpriza Anului 2019 - Restaurantul Italienesc iL Bocconcino




Într-o bună zi am pornit să mâncăm la restaurantul vestit pentru micii săi, în Popești-Leordeni, care cică ar fi extra-delicioși, după cum îmi zice lumea. Eu până nu văd, nu miros și nu gust - nu cred. Pentru că nici Carul cu Bere nu are mâncare bună și nici micii de la Obor nu sunt nemaipomeniți, ba dimpotrivă, sunt sărați de te ustură pe gât. Dar până să ajungem acolo, la cârciumă ”La Ciotoeanu”, pe aceeași stradă, am dat de trăznaia din imagini. 



Dar intrarea nu este direct de pe trotuar, ci trebuie să traversezi un parc de joacă pentru copii. M-a amuzat teribil treaba asta. Zici nevestei că te duci cu copilul să-l dai de-a dura pe tobogan, dar de fapt scopul tău este să bagi pe sub mustăți o porție de paste și o butelcă de prosecco. Până la urmă, ai toate șansele să pleci tu de-a dura acasă.




Așadar, Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a poposit la restaurantul italienesc iL Bocconcino din Popești-Leordeni care a câștigat din partea MeniuTV titlul de SURPRIZA ANULUI 2019. Și veți vedea și de ce. Deja introducerea ați văzut-o. 


Trebuie să menționez ca să nu uit, un alt fapt surprinzător, că întreaga clădire a fost construită de către proprietar, care este meșter de cuptoare de pizza, din materiale recuperate de la demolarea unor diverse instituții.




”Ne scuzați, domnule Motan, nu am vrut să vă deranjăm din cele 22 de ore de somn zilnic. Dacă vrei să ne onorezi, vino să mănânci cu noi niște fructe de mare.”


Nu a vrut. A considerat, probabil, că nu merităm să beneficiem de prezența sa aristocratică.


Ne-am apucat să studiem meniul cu preparate foarte apetisante, la o  bere și un whisky. Bere italiană doar la sticlă, dar eu prefer la draft. E mai funny.









Acest fotoreportaj este susținut de este susținut de Clinica Stomatologică ”Life Dental SPA”.
DENTAL SPA este un concept nou în România, dar foarte popular în Occident, în special în Statele Unite. Asocierea dintre medicina dentară cu diferite terapii și tratamente de relaxare aduce cu sine o nouă imagine în ceea ce privește abordarea actului medical: o viziune plăcută, interesantă și ușor acceptată de pacienți. Folosirea materialelor biocompatibile, de ultimă generație, tratamentele inovative (cum este cel cu laser) totul este conceput astfel încât pacienții să beneficieze de servicii premium, personalizate și fără durere.


Clinică Dentară Laser
🏠 Adresă: Bd. General Gheorghe Magheru, nr. 1-3, et. 1, sector 1, București (Clădirea Magheru One)
📞 Telefon: 0785.279.564
✉️ E-mail: office@lifedentalspa.ro




Am început cu o porție de tagliatelle cu cerneală de sepie, creveți, ulei de măsline usturoi (44 lei) și un vin foarte lejer și dulceag, un Lambrusco Rosato pentru ”generația în blugi și adidași” (60 lei). Dar să lăsăm imaginile să vorbească pentru că ele știu cel mai frumos să povestească.

































Cea de-a doua porție de paste a fost una de tagliatelle verzi cu prosciutto crudo, dovlecei și smântână (36 lei). 



















Următoarea tentație din meniu (și nu am greșit) a fost o felie de porcheta cu garnitură de paste AOP cu un sos nemaiîntâlnit în București (36 lei).






















Desertul a fost o prăjitură de casă cu nuci și dulceață de căpșune (23 lei). Absolut fantastică! 













Sper că v-ați lămurit de ce restaurantul iL Bocconcino a primit titlul de SURPRIZA ANULUI 2019 - pentru că m-a uimit atât culinar cât și ca prezentarea conceptului de restaurant italienesc. Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România merge mai departe, aventura coolinară continuă. Vă mulțumim că ne sunteți alături, iar MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață! Iar în final aveți o dedicație muzicală. Pentru voi și pentru echipa de la restaurantul italienesc iL Bocconcino!

PS - ”Meniul Zilei” nu costă 80 de lei, este doar o glumă a patronului, de fapt nici nu se servește așa ceva aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)