vineri, 15 martie 2019

Spago De La Spaghetti - Un Restaurant Elegant





Într-o frumoasă zi cu soare cu dinți ca orice altă zi capricioasă de primăvară, am plecat de acasă cu gândul la un ciolan bavarez cu șoriciul crocant și miezul suculent care se află AICI, dar când am ajuns la fața locului mi-a căzut falca întrucât era plin ochi - are doar 24 de locuri. Erau și câțiva străini care fumau afară până se va elibera vreo masă. 



Așa că am consultat netul din dotarea telefonului și am constatat că un restaurant foarte apropiat pentru a mă salva de la inaniție se află lângă Observatorul Astronomic pe strada Amiral Vasile Urseanu 1 și se numește Spago. Probabil de la ”spaghetti” că este un local italienesc.


Și pentru că nu am mai fost niciodată în acest local, m-am gândit că ar fi bine ca Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România să poposească la Spago și drept urmare a rezultat fotoreportajul culinar care urmează. 


Fotoreportaj înseamnă multe imagini care povestesc de la sine și cât mai puține vorbe. Și pe fond muzical căci dacă aveți chef să vă gâdile ceva la ureche porniți melodia de mai jos.


Am văzut în restaurantul Spago mulți politicieni ceea ce m-a făcut să mă retrag într-un separeu ca să nu creadă că sunt vreun paparazzi care-i pozează pe ei și nu bunătățile din castron. Și am început acomodarea cu atmosfera locului (foarte faină muzica din difuzoare și, mai ales, foarte discretă) cu o bere (8 lei) și un whisky Black Label (22 lei).







Am început testarea meniului și liniștirea balaurului din mine numit foame cu o porție de creveți în sos roz (28 lei) pe care i-am asortat cu prosecco (80 lei) despre a cărui istorie v-am povestit AICI.



Foarte faini creveții și sosul, doar că eu i-aș fi preferat un pic mai picanți - dar am rezolvat cu piperul proaspăt râșnit care era la îndemână. Am mai spus-o și-o repet, un restaurant decent nu pune la dispoziția clientului pulbere de piper, ci râșnițe cu boabe.

























Am trecut la artileria grea - cocoșel de curte cu cartofi cu rozmarin la cuptor (49 lei). A fost exact ce trebuia la foamea mea pantagruelică. Delicios și sățios. 


Eu i-aș pune alături o salsa de pătrunjel așa cum îmi place mie, iată și ”rețeta” mai jos, un chimichurri în manieră personală.


Se toacă 2-3 legături de pătrunjel, se adaugă o jumătate de căpățână de usturoi strivit, o ceapă mică tocată mărunt, ulei, o lămâie întreagă, sare și piper. Iese o nebunie de sălățică de însoțit orice fel de friptură, chiar și de ciuperci. Ideală și pentru cartofi prăjiți fără nimic altceva.


























Am încheiat ospățul cu un tiramisu, cu accent pe U, corect, corespunzător, delicios (14 lei) și un espresso (8 lei).





















Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventura gAstronomică va continua atâta timp cât ne sunteți alături. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață și vă dedică melodia din subsol! Ciao!



Un comentariu:

Poftă Bună de Viață! :)