vineri, 11 ianuarie 2019

Fiță Și Tradiție La Mahalaua Cărămidarilor




Mahalaua Cărămidarilor este, în primul rând, locul unde s-a născut în anul 1913 Măiastra cântecului popular românesc - Maria Tănase, cea de care s-a îndrăgostit iremediabil colosul infinitului artistic - Constantin Brâncuși.


Tot în această zonă a copilărit un alt mare artist, de data aceasta este vorba despre un maestru al culorilor - Nicolae Grigorescu. Mahalaua Cărămidarilor este atestată documentar din 1668 și poartă acest nume datorită celor care au fabricat cărămizi, de-a lungul secolelor, cu  care au fost construite casele și palatele Bucureștiului.


Pe strada Cărămidarii de Jos 14 se află o casă cu etaj ce datează din 1939 și a fost cumpărată de doi tineri antreprenori, soț și soție, ce au avut un restaurant mult mai central amplasat, afacere ce au vândut-o pentru a deschide aici un alt local care se numește, cum altfel, Mahalaua Cărămidarilor.








Să vedem ce a găsit Ghidul Lingurin la restaurantul Mahalaua Cărămidarilor. Păi a găsit un meniu cam talmeș-balmeș, adică și preparate românești cât și internaționale. Cel mai mult m-a amuzat că în compoziția unui platou tradițional se afla și ”pui Shanghai”. De menționat că prețurile sunt foarte ok.


Eu am abordat câteva preparate ”de fiță”, așadar am început cu ciuperci fripte, umplute cu ricotta și nucă (14,5 lei) și focaccia cu usturoi (11 lei) alături de o sticlă de Regno Fetească Neagră de la Cramele Recaș din Banat (60 lei).


În mijlocul terasei foarte largi străjuiește un tei bătrân ce creează o atmosferă foarte plăcută. 


Etichetele gamei de vin Regno de la Cramele Recaș reproduc picturi ale unei artiste, Vali Irina Ciobanu, despre a cărei poveste am scris AICI.





Și să nu uit, acest fotoreportaj este susținut de Premier Palace SPA Hotel***** - clic pentru mai multe detalii.




Foarte gustos acest antreu, și totodată și foarte ușor, la un preț lejer.
















Am continuat alături de același vin cu un cotlet de porc Tomahawk cu sos barbecue (25 lei), spaghetti AOP, adică usturoi, ulei de măsline și ardei iute (15 lei), mix de salată verde cu roșii cherry și scalii de parmezan (15 lei). Foarte gustoasă combinația aleasă, dar aș fi preferat ca sosul să fie unul preparat în casă, nu e prea greu.






Acest fotoreportaj este susținut de Adam & Eve Diamonds - experți în inele de logodnă. Clic pentru detalii.
























Desertul a fost unul chiar deosebit pentru care aș reveni oricând chiar dacă ar trebui să traversez Bucureștiul și Dâmbovița înot.


Este vorba despre un sac din foietaj umplut cu prune îmbătate în cognac și cremă de vanilie cu migdale (17 lei). OMG, se inundă tastatura!












Nu doar eu m-am simțit foarte bine la restaurantul Mahalaua Cărămidarilor, ci și clienții casei care se pare, din ce am tras cu urechea în stânga și-n dreapta, că vin zilnic aici.


Astfel se încheie fotoreportajul de azi și sper că am reușit să nu vă plictisesc cu prea multe cuvinte de prisos, imaginile spun întotdeauna mai mult și mai bine decât o poate face oricine cu vorbele. Ghidul Lingurin merge mai departe!




Urez succes echipei din Cărămidarii de Jos, iar vouă, pofticioșii mei fideli, vă dedic puțină muzică, un amalgam de fiță și tradiție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)