miercuri, 4 iunie 2014

Cafea cu Blondă Fără Lapte și Fără Zahăr


După cum v-am mai zis şi AICI sunt un mare iubitor de cafea. Îmi place cafeaua la nebunie. Deci sunt un mare cafegiu. Şi dacă îmi plac şi blondele la fel de mult ca şi cafeaua mă pot numi un blondagiu?!?


Trecând azi pe str. Mendeleev, în apropierea Pieţei Amzei, chiar lângă Trattoria Il Calcio, la numărul 10 am remarcat unul dintre cele patru "The Coffee Shop"-uri din Bucureşti, nou nouţ aproape, unde mai pui că era şi o minunăţie de blondă în vitrină!!! Am crezut că visez - două dintre pasiunile vieţii mele într-un singur loc - asta este ca o super-ofertă 2 în 1 oferită de destin!


De când am intrat prima dată în "The Coffee Shop"-ul de la intersecţia Moşilor cu Eminescu mi-am dorit mult să se deschidă unul şi în zona unde locuiesc pentru că nu îmi place ceea ce vând cei de la McCafe Romană. Şi iată că cineva mi-a ascultat dorinţa şi mi-a îndeplinit-o! 


Imediat ce intri în magazin sunt pachetele cu ceaiuri după care urmează un perete întreg numai cu cafeaaaaaa!!! Inclusiv una dintre mărcile mele preferate - Cafe Richard. Slurp!


Poţi sorbi o cafea aici începând  de la 4 lei un espresso "The Coffee Shop Origine Rwanda Bourbon", ceea ce mi se pare fantastic pentru un loc select din buricul unei capitale ce nu excelează la preţuri mici. Înţeleg de aici că proprietarii nu vor să se îmbogăţească peste noapte, ci cred în dezvoltarea pas cu pas. Aşa au şi reuşit să deschidă 4 locaţii dichisite.


Au şi prăjituri, eu am pus ochii din prima pe un cremşnit. Şi pe prăjiturica blondă...


În atenţia fanilor de macarons - sunt doar 2 lei bucata! Cremşnitul meu a fost 9 lei, iar cafeaua comandată (7 lei) a fost aleasă şi preparată de un barista după ce m-a iscodit ce preferinţe am. 


Preţuri excelente la toate deserturile.


Blonda are "biroul" mobil la fereastra-vitrină. Îşi bea cafeaua preferată şi-şi vede de treabă. Tastează netulburată.


Din câte am înţeles aici se vând şi aparate pentru prepararea cafelei, pentru acasă sau pentru firmă sau chiar şi profesionale pentru baruri şi restaurante (HoReCa). 


Şi ceea ce mi s-a părut foarte interesant şi tentant este faptul că toate acele echipamente pot fi contractate în comodat, adică îl iei acolo unde ai nevoie fără să-l cumperi, iar cei de la "The Coffee Shop" îţi livrează absolut toate consumabilele şi asigură şi service. Adică poţi avea un espresso profi sau cappuccino sau machiato sau ce-ţi place ţie atât acasă cât şi la firmă fără să cumperi neaparat dispozitivul respectiv.


Deşi deschis de curând, magazinul şi-a format deja o clientelă. Asta mă bucură pentru că şi mie îmi place şi cred că la "The Coffee Shop" se poate forma chiar o comunitate de oameni care cu timpul se vor cunoaşte între ei şi vor putea socializa învăluiţi de aroma de cafea bună.


E exact ca-n filme! Şi eu mă bucur ca un adolescent!


Încep să conversez cu blonda, râdem cu gura până la urechi. O fi pus barista ceva în cafea de ne simţim atât de bine ?!? ;)


Am dorit ca de obicei o cafea fără lapte şi fără zahăr - prefer aşa cafeaua încă de dinainte de 1990 când în rarele cazuri când găseai cafea naturală în vreun cafe-bar aceasta se prepara la ibric şi se turna apă peste zaţ ajungându-se să se bea o zeamă lungă fără gust şi fără aromă. Aşa am început să cer cafea fără zahăr, barmanii fiind forţaţi astfel să-mi facă o cafea nouă căci zaţul cel vechi avea zahăr deja de la prima fiertură.

Mi-a făcut şi blonda o poză pentru că eu "i-am făcut destule". :D


Mă gândeam cât de neinspirat am fost că am luat un cremşnit de la care o să mă mozgolesc tot şi o să râdă blonda de mine. M-am înşelat, am putut să-l mănânc foarte uşor, aluatul nu a fost "cauciucat", blonda a râs oricum. :P


Nu au scăpat neimortalizate câteva dintre cafelele mele preferate. Dar ia să vedem ce scrie pe websitul lor de prezentare:

Cafeaua este un lucru minunat pe care fiecare dintre noi putem sa ni-l permitem. Fie ca vorbim de cafeaua preparata dimineata acasa, cea de la serviciu cu colegii sau dupa-amiaza cu persoana draga ea este prezenta peste tot in jurul nostru. Avem cafea de cea mai buna calitate de la producatori de top din lume: JJ Darboven, Tchibo, Lavazza, Segafredo, Kraft, Dallmayr, Movepick, Eduscho fie ca vorbim de cafea boabe pentru espresso, macinata pentru filtru sau instant pentru frappe-uri. De asemenea avem si echipamentele cu care puteti sa aveti un espresso excelent: Ascaso, Jura, Sielaff, Expobar, La Pavoni, Mahlkonig, Petra sau accesoriile cu ajutorul carora puteti desavarsi cappuccino-ul dorit.


Propunerea noastra este sa vizitati toate categoriile de produse din site-ul www.caffea.ro si daca nu v-ati hotarat va invitam la unul din magazinele noastre de prezentare si degustare: The Coffee Shop. Aici puteti sa va convingeti de calitatea solutiilor noastre si aveti ocazia sa serviti o cafea de origine Pure Origins Colombia Supremo in sistem To Go impreuna cu cea mai buna prajitura cu ciocolata 100% naturala de la Cacao Barry din Bucuresti, recomandarea noastra Truffle Chocolate sau Black&White.


PS - am uitat s-o întreb pe blondă cum o cheamă pe FaceBook... ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)