sâmbătă, 1 februarie 2014

Tu cu Cine Faci Plating?


Cu Florin Hărăgaş, manager social media la BCR, m-am cunoscut mai întâi virtual pe FaceBook şi apoi şi fizic pe o trecere de pietoni din zona Academiei Militare, în 2011. Eu traversam strada, iar el aştepta în maşină să se facă semaforul verde şi să plece. M-a văzut, m-a claxonat, m-a strigat şi ne-am strâns mâinile. A fost o întâlnire de câteva secunde.

Peste două săptămâni s-a repetat faza la aceeaşi trecere de pietoni, dar nu a mai avut timpul necesar să mă atenţioneze.

La sfârşitul anului 2012 a fost ales "Pofticiosul Săptămânii" de către aplicaţia paginii noastre de FaceBook şi l-am invitat împreună cu soţia sa Corina la unul dintre restaurantele partenere din cadrul promoţiei, la Taverna Pescărească "La Zavat", de unde sunt şi aceste prime două imagini ale foto-reportajului nostru de azi.


Dat fiind faptul că Florin se ocupă de social media la un colos al lumii economico-financiare româneşti, iar soţia sa Corina face dulciuri pe care le poţi comanda accesând www.SweetDelights.ro , deci fiind o familie cu o viaţă în care internetul ocupă o pondere majoră, nu aveam cum să nu-i invit să ia parte la noul nostru proiect de people pairing "VIP Online" (pe celelalte episoade le puteţi citi AICI)

Proiectul "VIP Online"  prezintă, la un pahar de vorbă într-un restaurant, oameni cunoscuţi pe internet. Iar când spun "VIP Online" nu mă refer doar la bloggerii cu mii de vizitatori zilnic, ci şi la cei cu numai o sută, de exemplu. Pentru că, închipuiţi-vă, este ca şi cum aceşti oameni vorbesc zilnic unor săli pline cu câte o sută de persoane. Este extraordinar!


Şi pentru că Florin şi Corina Hărăgaş erau fani ai localului "Crama Pandurilor" înainte de desfiinţarea acestuia din motive administrative (litigiu cu proprietarul spaţiului în care funcţiona), i-am invitat la restaurantul tradiţional românesc Casa Oprescu din Parcul Tineretului, într-o zi cu cod roşu de ninsoare care a făcut ca întâlnirea noastră să fie chiar de neuitat. Peisajul făcea ca atmosfera să fie de basm.


Am sosit primii, aşa că m-am pus pe treabă - am luat o bere rece şi o ţuică fiartă. Papionul de la ShOOka Design zici că-i special făcut pentru întâlnirea cu VIP-urile mele. :D


Au sosit invitaţii noştri dragi şi am continuat împreună tratamentul cu ţuicomicină. :P

Prima veste bună este că de vreo lună familia Hărăgaş, adică Florin cu Corina şi cei doi năzdrăvani ai lor, Lucas (4 ani) şi Thomas (2 ani), plus cei doi căţei rasa Westie, s-au mutat de la bloc într-o casă în apropierea Bucureştiului, la Domneşti. Mi-au arătat filmul de prezentare a casei, este ceva de vis! Şi mi-au povestit toate peripeţiile prin care au trecut până au intrat efectiv în proprietate deplină. Cu emoţii, dar a meritat. Copiii şi căţeii au unde să se zbenguie,  iar Corina are unde să-şi amenajeze laboratorul de cofetărie cu vânzare online. Mai ales că are multe comenzi pentru diverse petreceri ale unor firme mari. Este multă muncă, dar să nu-i văităm, sunt tineri şi puternici, să le urăm multă sănătate!


În afară de meniul standard, gospodarii de la restaurantul românesc "Casa Oprescu" au şi unul special de week-end, adică la fiecare sfârşit de săptămână te surprind cu ceva nou. Iată-l mai jos pe cel din ziua cu pricina.


Am ales cu toţii din meniul sfârşitului de săptămână. Şi am început cu câte o ciorbă de coaste afumate de porc, acrită cu zeamă de varză murată. Îţi vine să mănânci trei porţii, dar nu poţi să nedreptăţeşti felul doi şi desertul pe care nu le-ai mai putea nici măcar gusta.



Pâinea de casă coaptă în cuptorul restaurantului întregeşte gustul.




Hai noroc şi sănătate că-s mai bune decât toate! :D


Copiii altor oaspeţi se jucau fericiţi în zăpadă. Era o atmosferă ca de Crăciun!






Am deschis şi-o sticlă de vin roşu sec, un vin excepţional, este vorba despre "Incantation" de la Domeniile Dealul Mare - Ceptura.


După ce minunata ciorbă ne-a mai potolit pântecele, acum vinul ne însoţea vorbăreala. Am găsit prilejul să-l întreb pe Florin cum a cunoscut-o pe Corina. ;)

Mi-a povestit cu accent de bănăţean şi cu mult amuzament, completat fiind din când de scumpa sa soţie, cum a lucrat mai întâi la un notariat în oraşul natal Caransebeş, apoi la Timişoara. A cunoscut o bucureşteancă de care s-a îndrăgostit şi aşa s-a decis să se mute în capitală. A dat concurs la BCR, la marketing, a fost angajat, iar după numai o lună de zile s-a despărţit de iubita care i-a schimbat destinul. :)))))))


Tot la BCR lucra şi Corina pe care a "agăţat-o" rugând-o să-i trimită şi lui o anumită melodie pe telefon... Se pare că metoda a fost bună, Corina i-a trimis atunci şi inima ei... ;)


Corina a născut cei doi copii după care nu s-a mai întors la vechiul loc de muncă şi a început o mică afacere cu dulciuri - www.SweetDelights.ro . Este foarte dificil să se ocupe şi de copii şi de comenzi, dar se descurcă. 


Florin este pasionat de fotografie, îi puteţi vedea "operele" AICI.


A venit şi felul doi, copiii fac "îngeraşi" prin zăpadă.



Aceasta este "rulada din piept de curcan burduşit cu spanac, cu legume la cuptor" şi garnitură de legume şi ciuperci la grătar. Delicios şi sănătos! :P :P :P







"Musaca de barabule cu carne de viţel" - foarte bună, Corina a avut o obiecţie că nu este suficient de sărată.






"Mâncare de castraveţi muraţi cu ploaie de mărar" - senzaţională, i-a plăcut chiar şi la nefastă care nu e deloc prietenă cu mărarul. Asta spune tot despre cât de bună a fost!







La desert am fost foarte curios care va fi opinia Corinei având în vedere că ea are o afacere chiar cu... deserturi!


Tarta cu fructe din pădure a trecut testul Corinei, iar conversaţia a fost din ce mai animată. Datorită vinului, focului din şemineu, bucatelor gustoase, oamenilor cu care ne petreceam o după-amiază de pomină.






Eclerele au fost câte două la o porţie, unul cu cremă de vanilie şi unul cu cremă de cacao. Controlul tehnic de calitate, aici fiind vorba de Corina, le-a dat nota maximă. După cum se vede în poză nici nu ne plăceau... :D



Vinul s-a comportat excelent chiar şi în asociere cu deserturile. 


Am mai petrecut o zi deosebită având ocazia să cunoaştem mai bine în mod real doi oameni pe care i-am întâlnit prima oară în virtual. Încercaţi să faceţi şi voi asta, vă veţi convinge că aceste persoane care au intrat în viaţa voastră prin monitoarele computerelor sunt şi mai faini când veţi sta alături de ei sorbind un vin sau o cafea.


Gazdele noastre, gospodarii de la restaurantul românesc "Casa Oprescu", s-au comportat din nou exemplar. Le mulţumim şi le promitem că vom reveni cu următorii invitaţi.

See you s(p)oon ! :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)