luni, 6 ianuarie 2014

Din WC-uri Adunate




...sau "Cafea VS WC"

Am o problemă cu cafeaua din restaurante.

Eu sunt un mare cafegiu, mi-ar plăcea să degust şi să experimentez diverse arome înainte sau după o masă copioasă. De exemplu, la "Les ottomans" pot bea şi o cafea turcească (de obicei clienţii o au din partea casei), la "Tortuga Modern Tavern" pot găsi şi una grecească, 


la restaurantul "La Conu' Iancu" sunt câteva sortimente mai deosebite - în rest găseşti doar cafea de la marile branduri, aceeaşi cafea şi la bodega din colţul blocului, dar şi la restaurantele hotelurilor de 5 stele precum Howard Johnson sau Intercontinental.


Ce mi se pare şi mai "amuzant" este faptul că la Cognac Clubul-ul organizat în una dintre sălile de la Hojo unde sunt numai clienţi de Business Class s-a servit ca şi cafea Nespresso la pahare de hârtie cu lapte la litru în cutia de carton...


Eu nu sunt prea piţiponc, dar tot mi se pare jenant ca pe masă să stea, alături de un cognac Remy Martin exclusivist şi un trabuc dintre cele mai fine de pe piaţă, paharele din hârtie pline cu chimicalele cu aromă de cafea.


Am fost la un local franţuzesc, “La Bonne Bouche”, am fost servit într-o ceaşcă a unui set mai scump după cum mi s-a spus, dar nu am putut bea un "french roast", ci un banal espresso. 


Să ne înţelegem, mie îmi place espresso, dar aş vrea să mă mai delectez şi cu altceva din când în când. Şefii cu marketingul din marile hoteluri, de exemplu, nu înţeleg că inclusiv prin cafea te poziţionezi în top?!? Vreau să dau 50 de lei pe o cafea deosebită, dar nu am unde în Micul Paris de la Porţile Orientului?!?... Jalnic...


 Şi cafeaua este un element foarte important pentru punerea în practică a unui concept de restaurant. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Nici chiar modul cum este amenajată toaleta. Şi pentru că a venit vorba de “La Bonne Bouche”, la ei la wc am găsit o mini-bibliotecă cu autori francezi.



Cred totuşi că ar trebui să se modernizeze şi cei de la Bonne Bouche, lumea a evoluat:



“El Torito” este şi el un restaurant unde managerul se preocupă de fiecare detaliu pentru a crea o atmosferă “latino”. Astfel că pe uşile toaletelor sunt 2 afişe diferite care să desemneze sexul utilizatorilor. La bărbaţi scrie “toritos”, iar la femei “toritas”.



Cei de la “Taverna Sârbului” au preluat o idee ce a circulat mult pe net, “fetele” de pe peretele pisoarelor care sunt uimite în diverse feluri de ceea ce văd...


Restaurantul românesc “La copac” nu se lasă nici el mai prejos şi afişează pe uşile toaletelor inscripţii cu “păsărele” şi “păsăroi”. Doar e vorba de un copac, nu?



Şi pentru ei am o sugestie de modernizare având în vedere clientela pe care am observat că o au:


“Tortuga Modern Tavern” îşi marchează conceptul prin două imagini chique.


 Proprietarii de la Taverna Pescărească “La Zavat” au grijă de clienţii lor şi au instalat pe holul toaletei un aparat alcooltest.


Şi trattoria “Rock’n’Pasta” are un element de igienă ce face diferită toaleta lor de a altora: au în cabină un dispensor pentru “colace” din hârtie ce se aşează pe vasul de wc. (Când am fost noi, la bărbaţi suportul era gol, iar la femei plin.)


Nicolai Tand şi-a cucerit clientela inclusiv prin amenajarea non-conformistă a “cantinei” spunând într-o modalitate aparte domnilor “give piss a chance”.


 Şi exemplele pot continua: la fostul Negresco, actualmente Trattoria "Il Calcio" Centrul Vechi, decorul inspiră opulenţă...





 ...iar la Jackie O Ristorante, fost Restaurant Bogdani al lui Mitică Dragomir, fost club de fiţe se păstrează aspectul de OZN fiindu-ţi teamă să nu te răpească nava-mamă chiar în momentele de uşurare... 


Atâtea pisoare ca la restaurantul italienesc "La Mia Musica" nu am mai văzut niciodată:


Am lăsat la sfârşit cireaşa de pe tort, adică scenele aproape porno din toaleta pubului Bazaar din Centrul Istoric. Să începem cu toaleta doamnelor:




Şi câteva scene din toaleta domnilor:








Dar mă opresc aici cu speranţa că şi cafelele servite vor face diferenţa între restaurante, nu doar wc-urile...

See you s(p)oon !

PS - Iată şi câteva sugestii dacă doriţi să vă deschideţi restaurant, în funcţie de concept. O toaletă a unui restaurant pentru lesbiene ar trebuie să conţină neapărat un pisoar special pentru "domni":


Pentru disperaţii pariurilor din sports-puburi recomand toaletele cu tv:


Localurile pentru gameri trebuie să fie pregătite pentru oaspeţii lor maniaci:


În orice toaletă ar trebui afişat şi un regulament de comportare civilizată:


La final şi una misogină:


Şi să nu uităm de serialul TV unde mare parte din acţiune se petrece la toaleta mixtă:

2 comentarii:

  1. https://infoinsider.ro/2012/05/18/avertisment-blestemul-din-toaletele-spitalului-militar-in-caz-de-nevoie-folositi-biletul-de-autobuz/

    RăspundețiȘtergere

Poftă Bună de Viață! :)