vineri, 27 decembrie 2019

Conceptul Anului 2019 La Jolie d'Iris Bistro






Nu știu dacă v-am mai zis, dar mie îmi plac la nebunie produsele din aluat sau cu aluat. Pâine, cornuri, paste, prăjituri, plăcinte sau vită Wellington ori alte orătănii preparate similar. Grâul conține gluten Ei, bine, sunt persoane care au mari probleme cu glutenul, am postat mai jos un video despre boala celiacă - pentru că așa se numește această problemă. 


Și pentru că era o zi însorită de primăvară în plină iarnă, mai exact ziua de solstițiu, m-am gândit că o plimbare prin Grădina Botanică este perfectă. Apropo, știați că se cheamă Brânză? De fapt, Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză”. Căutând stația de autobuz către casă, am dat de un locușor (îi zic așa pentru că este un spațiu intim și delicat) care menționează clar pe firmă că meniul servit aici este fără gluten și fără zahăr. Mi s-a părut foarte interesant, pentru că în România nu mai există alt restaurant cu meniu ”gluten & sugar free”. De aceea, a și primit din partea MeniuTV titlul de CONCEPTUL ANULUI 2019 - este foarte dificil și costisitor să faci așa ceva.



Așadar, Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a poposit la Jolie d'Iris Bistro, în Șoseaua Cotroceni 16, la doi pași de Grădina Botanică. Vă invit să urmăriți fotoreportajul care a reieșit din această fericită întâmplare.






Conviva mea a dorit un cocktail Iris Champagne (29 lei), iar eu am combinat ca de obicei o bere (9 lei) cu un whisky (16 lei).






















Repet, absolut toate preparatele care ies din bucătăria acestui bistro sunt fără gluten și fără zahăr. Procesul de selecție a ingredientelor este foarte minuțios. Toate au certificat de atestare a faptului că nu provin dintr-o sursă contaminată cu gluten. Au chiar și bere fără gluten. 



Antreul a fost o delicioasă tartă cu somon și brânză fină împreună cu o sălățică binevenită (26 lei). O combinație foarte echilibrată. 











Am continuat cu un pește care am observat că este la modă prin mai multe restaurante bucureștene, și anume Mahi-Mahi cu sos de măsline și capere (32 lei). Caperele sunt simpatia mea culinară. Una dintre ele. Alături de peștic a fost un Regnum Roze de la Cramele Recaș din Banat (65 lei).













Bomba zilei a fost un Tomahawk din cotlet de porc care avea și slănina cu șoriciul pe el, cu ciuperci și sos brun (42 lei). Plus cireașa de pe tort - broccoli infuzat cu usturoi. O astfel de prezentare nu am găsit nicăieri în București. Absolut de senzație! Mai ales că am asociat exact ce trebuia - un Regno Negru de Drăgășani de la Cramele Recaș, după cum am mai spus deja (65 lei).

















Desertul a fost ceva simplu și lejer, clătite americane (pancakes) cu sos de fructe de pădure ( 18 lei).


Felicităm Jolie d'Iris Bistro pentru titlul obținut de CONCEPTUL ANULUI 2019, drept pentru care am dedicat o melodie, pe care o puteți asculta în finalul acestui fotoreportaj, echipei care se preocupă de mâncarea celor ce doresc să savureze ceva bun la restaurant și nu au unde - suferinzii celiaci. 


















Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România merge mai departe, aventura coolinară continuă, vă mulțumim că ne sunteți alături. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)