miercuri, 20 februarie 2019

Rafinament Pe Bdul Magheru La Taupe Bistro Caffe




Locuiesc undeva pe lângă Mc-ul de pe Magheru și am ieșit să-mi plătesc telefonul. Când m-am întors, mi-am amintit că vizavi de hotelul Ambasador s-a deschis un bistro despre care se spune că are deserturi delicioase, iar vremea fiind însorită, m-am gândit că ar fi un moment perfect pentru o prăjitură și-o cafea la terasă. Prima zi la terasă pe anul ăsta.




Așadar este vorba despre Taupe Bistro Caffe aflat pe bulevardul Magheru 5, colț cu strada Atanasie Simu, undeva între hotelul Lido și Mega Image de la fostul magazin Eva.


Eu am vrut să stau la terasă, după cum v-am zis, dar am primit o alertă pe telefon precum că în Afumați este un mare incendiu și se recomandă, din cauza poluării, să evităm aerul liber, așa că m-am mutat în interior.










Așa că, odată intrat, am zis că e cazul să aprofundez și să testez întreg meniul, nu doar pe cel de deserturi. Deci Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit la Taupe Bistro Caffe de pe bulevardul Gheorghe Magheru 5.




Localul deschis anul trecut aparține lui Cristi Opaiț, un binecunoscut antreprenor din domeniul restaurației bucureștene, care la vârsta de numai 25 de ani a deschis prima afacere, este vorba despre cafeneaua El Cafe de Mi Finca de la Piața Romană.


Apoi, a fost printre primii care a mizat pe Centrul Vechi și a deschis pub-urile Vintage și Old City, acesta din urmă având două locații, una pe Lipscani și cealaltă pe strada Franceză.


A preluat Scarlet Pub de pe strada Smârdan și a deschis Secret Garden. Ulterior a rebranduit Scarlet-ul în Cliche Pub & Lounge. După care a deschis și renumitul Drunken Lords, o poveste de mare succes în Centrul Istoric al Bucureștiului.


La Taupe Bistro Caffe au fost investiți 200.000 de euro conform declarațiilor antreprenorului Cristi Opaiț ce între timp a mai deschis și Old Habits în Centrul Vechi și Lido Brasserie de la parterul hotelului cu același nume, a cărui reabilitare a fost finalizată recent.








Pentru a-mi începe ospățul am ales un preparat favorit și anume TUNA TATAKI, mai exact ton roșu perpelit doar puțin, cu sos teryaki și miso (specialitate japoneză bazată pe fermentarea boabelor de soia, orez etc.), semințe de susan, pe pat de cartofi sfărâmați, foarte puțin picanți (45 lei).


Foarte delicios, o încântare cu un vin românesc de top -  Merlot Chateau Valvis (200 lei) de la Domeniile Sâmburești, dar aș fi pus în valoare preparatul într-o altă prezentare, pe un altfel de vas, unul plat de format alungit. Este doar o părere personală. Repet, combinația de ton cu acei cartofi copți sfărâmați a fost super gustoasă.


Nu o să vă mai cicălesc cu prea multe pe parcursul fotoreportajului decât atunci când voi considera că este util de intervenit. Pentru că și timpul meu și al vostru este prețios, iar imaginile foto și video spun totul.
























La felul principal am mizat pe rață, carnea mea preferată după cea de crevete și struț. 


Dacă precedentul preparat mi-a amintit de Orientul Îndepărtat, cel de-al doilea m-a purtat cu gândul spre Orientul Mijlociu - PIEPT DE RAȚĂ cu piure de năut (aproape hummus), un pic de tabouleh și sos de rodie (35 lei - cred că este cel mai bun raport calitate/preț din meniu).


Cu același superb Merlot Chateau Valvis 2014 având 13,5% alcool perfect integrat în textura catifelată a licorii.


Prezentarea este una ce ține de categoria food porn, la fel și gustul pe care sosul de rodie l-a dus spre umami. Eu sunt îndrăgostit și fascinat de imaginile ce vor urma. Atenție, pot da dependență!








































Dar ce poate urma după un ospăț food porn decât o finalizare orgasmică ?!? Așadar, Doamnelor și Domnilor, Dragii Mei Pofticioși, vă prezint desertul ROCHER cu cremă de ciocolată neagră, alune de pădure, praline, mascarpone și blat însiropat cu sos de vanilie (24 lei). 


Onorată instanță, atât am avut de spus în apărarea mea, nu ai cum să reziști și să savurezi până la ultima firimitură. Pur și simplu, nu ai cum...













Aceasta a fost experiența mea gastronomică de la Taupe Bistro Caffe datorată poluării, iar tacâmurile au fost poziționate la finalul fiecărui preparat ca EXCELENT. 


Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe spre alte aventuri culinare. Poftă Bună De Viață vă dorește Meniu.TV ! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)