sâmbătă, 16 februarie 2019

Kali De La Kalitate - Eat Local




Imaginea aceasta înfățișând farfuria, cu o bucată de pulpă de porc abia scoasă din cuptor sub ochii mei și cu garnitură de orez proaspăt gătit, ce este dată unui om înfometat și pofticios mi-a amintit de celebra Geneză a lui Michelangelo când Creatorul dă viață lui Adam - și oare ce este hrana dacă nu viață pentru cel ce o primește?





Acesta este un ștrudel cu legume crescute de o familie de gospodari comuna dâmbovițeană Băleni, și gătite de gospodarii de la restaurantul Kali Eat Local. De aceea am și dorit să testez meniul lor, pentru că încearcă să folosească, pe cât posibil, cât mai multe ingrediente românești, provenite de la producători responsabili. Puteți vedea o listă mai jos ca să vă lămuriți cam despre ce este vorba.






Deci, Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit în Piața Victoriei, la restaurantul Kali Eat Local.

Cică denumirea vine de la zeița Kali, cea care în credința hindusă este divinitatea morții, întunericului și a timpului. De aceea eu prefer să mă gândesc că este Kali de la Kalitate. :)




Localul se află la numai un pas de Piața Victoriei, în strada Buzești 71, la parterul unui bloc de birouri. Restaurantul este momentan doar cantină pentru micul dejun și prânz, dar în scurt timp va avea un winebar cu câteva sute de etichete listate, cât și un meniu a la carte pentru cină, cu happy hour între orele 17,00-19,00. Și terasă pentru sezonul cald ce va începe în curând.




Meniul cantinei se schimbă zilnic (se rotesc peste 200 de preparate pe parcursul unei luni), iar în cadrul acestui fotoreportaj veți putea vedea mai multe exemplificări pentru a vă face o imagine și despre prețuri.








Eu am poftit la niște tortellini umpluți cu carne de osso bucco, pe care vi-i recomand din tot sufletul, au fost delicioși. Am însoțit ospățul meu cu un roze Muse de la Cramele Recaș din Banat - un cupaj de Cabernet Franc, în principal, cu Cabernet Sauvignon și Cadarcă.


Legenda spune că forma acestor paste a fost creată de un hangiu care s-a inspirat uitându-se pe gaura cheii cum se dezbrăca o principesă pe care o avea ca oaspete împreună cu alaiul ei.


Pastele se fac la cerere și durează 3-4 minute din momentul comenzii.


























La felul principal am ales un fileu de somon cu legume la grătar, însoțite de același vin ușor, demisec, ce vestește sezonul cald când are un mare succes la cluburi, piscine și terase.




















La desert eu am ales tiramisu, dar cine nu dorește un ”dulce” preparat de specialiștii culinari de la restaurantului Kali Eat Local, primește un măr din partea casei.


























Atât, momentan, despre restaurantul Kali Eat Local de la Piața Victoriei, voi reveni cu impresii după ce vor avea și meniul a la carte de cină. Și în încheiere, dedic neobositei echipe a localului o melodie care să îi țină în priză și să le poarte noroc.



Ghidul Lingurin Al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile culinare continuă, iar Meniu.TV vă urează Poftă Bună De Viață! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)