miercuri, 27 februarie 2019

Un Restaurant La Înălțime - Vu's Rooftop






Într-o frumoasă zi însorită de primăvară timpurie eram în zona Pieței Unirii și am văzut sus pe un bloc un panou care menționa că acolo, la ultimul etaj, se află restaurantul VU'S Rooftop.



Și mi-am amintit că a fost afacerea pe care au vândut-o cei despre care v-am povestit AICI, așa că m-am gândit să să mă duc să arunc o privire, curios cum mă știți. Când am ieșit din lift, restaurantul aflându-se la etajul 8, am auzit acordurile melodiei de mai jos, așa că am decis să rămân musai la un whiskey (25 de lei) și o bere (10 lei).



Adresa exactă este Splaiul Unirii 6. După cum am mai zis, la local se ajunge cu liftul. Accesul este foarte simplu.





Licorile menționate mi-au provocat brusc foame, asta m-a convins iremediabil să testez și meniurile de mâncare și vinuri dacă tot sunt ”pe metereze”. Așadar, Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit la restaurantul VU'S Rooftop.












Dintr-un meniu foarte variat și interesant conceput de Chef Ionuț B am ales să-mi încep festinul cu un antreu compus din mușchi de vită, presărat cu susan alb și negru, la tigaie, pe pat de hummus și rucola (30 lei). 


Foarte gustos mai ales în compania unui Shiraz 2016 de la Crama Valahorum din Dealul Mare (130 lei sticla/26 lei paharul).


Repet, a fost foarte gustos, dar eu aș fi pus carnea pe plită, iar în loc de rucola aș fi pus niște tabouleh (salata libaneză de pătrunjel).


Vinul ales pentru asociere este sec, are 14% alcool, un vin vibrant, viu și interesant, cu nuanțe olfactive de zmeură coaptă, cireșe și piper alb măcinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate, extrase din butoiul de stejar. Un vin expresiv și persistent, dar un pic prea tânăr după gustul meu. Trebuia să mai stea în baric sau în sticlă. Probabil că s-au grăbit ca să dea drumul proiectului Valahorum.


Despre Valahorum nu vă pot spune prea multe pentru că proiectul este învăluit într-un oarecare mister, drept pentru care a stârnit zvonuri și bârfe în piață precum că pe aici și-ar pierde urma și ceva bani proveniți de la Murfatlar via Crama M1 Atelier. Eu nu cred așa ceva, dar oamenii vorbesc dacă nu au chestiuni mai concrete.


Valahorum ni se prezintă ca un proiect de marketing, foarte frumos împachetat, reunind sub același brand trei crame - Meninni de la Drăgășani împreună cu Apogeum și Mierla Albă din Dealul Mare. Să fie cu noroc! Atât pentru proprietari cât și pentru iubitorii de vin românesc.


Revenind la preparatul ales, ca fan al aluaturilor, mi-a plăcut mult inelul crocant în care au fost puse carnea și hummusul. O prezentare simpatică și delicioasă. Să lăsăm fotoreportajul să curgă până la următoarea specialitate. Pentru că este chiar o specialitate.
























Chef Ionuț B m-a surprins cu o specialitate pe care eu nu am mai regăsit-o în meniul altui restaurant - este vorba despre ton roșu în crustă de nuci pe pat de piure de mere și cartofi dulci cu trufe (55 lei). O experiență culinară savuroasă pentru care-i mulțumesc creatorului său.


Am alăturat acestui preparat o Fetească Neagră Apogeum (185 lei sticla/37 lei paharul) ce face parte din același proiect Valahorum. Am ales unul dintre cele mai bune vinuri românești.


Restaurantul VU'S Rooftop are patru atuuri - absolut toate vinurile listate, inclusiv cele de top, se vând și la pahar, meniul de mâncare are multe specialități interesante, este într-o zonă ultracentrală evitând totodată fauna centrului istoric și, nu în ultimul rând, are o panoramă feerică seara asupra râului Dâmbovița și Pieței Unirii.


Toate cele patru motive expuse mai sus pot contribui la a rămâne în minte cu frumoase momente de neuitat, și de aceea în finalul acestui fotoreportaj veți găsi o melodie ce mi-a fost inspirată de acest lucru.


























Am cerut o prăjitură cu Nutella (19 lei) cu un espresso (8 lei). Nu mă aștepam ca desertul să fie atât de fin, intenția a fost să găsesc nod în papură, speram si fie o mocirlă de cremă de ciocolată ca să am ce critica. Nu a fost așa. Data viitoare voi încerca Talpa Ursului, sunt foarte curios cum este.



















Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe. Aventura gAstronomică va continua atâta timp cât suntem împreună. Poftă Bună De Viață!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)