luni, 1 iulie 2013

Foie Gras sub Dud



Incredibil, dar avem în Micul Paris un restaurant specializat pe foie gras. Acesta se numește Morgan La Dud și se află în strada Speranței 7, la trei minute de Piața Rosetti.


Numele vine de la faptul că proprietarii afacerii au un automobil Morgan, iar în grădina restaurantului se află un dud bătrân și ospitalier sub a cărei umbră primește pe toți oaspeții localului pe care l-am mai vizitat o dată și despre care am mai scris AICI.





Deci am poposit cu Turul Culinar al Bucureștiului la restaurantul franțuzesc Morgan La Dud unde am întâlnit-o pe Anne Marie care este proprietara afacerii împreună cu soțul său, Radu. Ea se ocupă de managementul localului, chiar dacă profesia sa este de avocat.














Am făcut cunoștință și cu Chef Eduard, astfel am oferit o oră de consultanță ad-hoc. Dar să dăm drumul la fotoreportajul nostru culinar.


Am început testarea meniului cu un torchon de foie gras cu pară confiată în vin roșu (60 lei).






Serviciul a fost ireproșabil. Am asociat o Busuioacă de Bohotin vinificată în sec, Colocviu la Paris de la Casa de Vinuri Cotnari. A fost o alegere genială. Vinul acesta este excepțional.

















Cel de-al doilea preparat testat a fost o terină de foie gras cu dulceață de smochine (60 lei). Delicios. Mai multe cuvinte ar fi de prisos.





















Am continuat cu un foie gras tras la tigaie și dulceață de gutui (63 lei). Genială combinația cu Busuioaca de Bohotin Colocviu la Paris de la Casa de Vinuri Cotnari, un vin sec, aromat, de-a dreptul aristocratic.












La desert am optat pentru White Duchess (19 lei), un dulce deja consacrat la restaurantul Morgan La Dud care este un Kremschnit reinterpretat. Foarte gustos, este preparat de mama Anne Mariei.













Turul Culinar al Bucureștiului merge mai departe, vă mulțumim că sunteți alături de noi și de Casa de Vinuri Cotnari, partenerul nostru în periplul gastronomic la care sunteți parte din poveste.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)