miercuri, 19 august 2020

Ceva Chiar Fin - Restaurantul Bluefin





Sunt foarte impresionat de faptul că în condițiile foarte dificile cauzate de pandemia de covid
când foarte mulți sau și bocesc, sunt oameni care deschid restaurante noi cu meniuri impresionante.


Unul dintre acestea este restaurantul internațional Bluefin de care am dat întâmplător dorind să merg la mult mai vechiul chinezesc Peking Duck, pe strada Vaselor 60, la doi pași de bdul Mihai Bravu, cu 20 de metri mai în spate față de această arteră principală a capitalei.


M-a impresionat atât de mult, în mod plăcut, ceea ce am găsit aici încât am făcut un fotoreportaj maraton în urma acestei vizite.





Deci, Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România a poposit în strada Vaselor 60, la restaurantul cu bucătărie internațională Bluefin, unde am avut parte de o experiență gourmet datorită celor doi frați bucătari care sunt și proprietarii afacerii. O să vă detailez imediat, iar cele peste 100 de imagini vorbesc de la sine, mai ales dacă socotim că fiecare face mai mult de 1.000 de cuvinte.








Să dăm drumul muzicii și să plecăm în jurul lumii, așa cum este construit meniul de la Bluefin









Am început cu niște frigărui cu baby caracatițe perpelite la grătar cu ierburi aromatice, foarte fragede și delicioase, și însoțte în tigăiță de hummus, ulei de pătrunjel, roșii cherry și zatar care este un fel de pesto oriental (34 lei).


Vinul însoțitor a fost un cupaj superb de la Crama Oprișor din Oltenia, afacere ai cărei acționari sunt germani.


După cum spuneam, e un cupaj din patru soiuri: Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc și Riesling de Rin, ceea ce-l definește din start ca pe un vin complex si foarte generos, pentru că toate aceste soiuri concurează la o sarabanda de arome exotice: pepene galben, banană, mango și cremene! Gustul este fructuos si amplu, alcoolul (14%) împăcându-se de minune cu aciditatea vioaie, senzația la băut (răcit bine!) fiind catifelată, iar impresia ce o lasă după înghițire fiind lungă și consistentă.






























Am continuat festinul gourmet de la restaurantul internațional Bluefin cu sushi, mai exact este vorba despre o porție de Fujiaki, adică o combinație de anghilă, avocado, creveți, mentă, wasabi, cartofi mov și sos de anghilă (52 lei).












































Am stat mult să mă gândesc la cel de-al treilea preparat dacă să încerc puiul egiptean sau coastele de vițel în stil asiatic sau frigăruile de creveți cu sos tandoori, legume rădăcinoase, quinoa și sos de iaurt cu mentă. Am optat pentru ultima variantă pentru că sunt un fan al frigăruilor (45 lei). Iar cele pregătite aici, atât cele cu pui de caracatiță din debut cât și acestea au fost de departe cel mai bine preparate din câte am savurat vreodată.










































Am finalizat cu un tiramisu cu ceai verde, cum nu am mai întâlnit prin București (23 lei). Am o singură obiecție ce ține de aspect, menta de pe tiramisu nu este prea proaspătă, dar asta nu afectează gustul, ci doar decorul. Trebuie să menționez că puteți veni liniștiți și cu copiii la restaurantul internațional Bluefin pentru că au în meniu atât pizza cât și burgeri sau paste. Sau tort cu ciocolată și nuci. Așadar va fi încântată toată familia de o experiență gastronomică totală. În final am o dedicație muzicală pentru cei doi frați care au întemeiat această afacere, cu tot respectul cuvenit unor profesioniști.

















Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile culinare continuă și ne bucurăm că sunteți aproape de noi. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)