sâmbătă, 30 martie 2019

Paradisul Berilor De La Piața Romană - Pubul The Beers




Ce poți face într-o zi călduroasă de primăvară? Cauți un loc cu bere bună și stai la terasă  ”cu labele la soare” precum musca lui Topârceanu. Iar dacă asta se întâmplă și undeva cât mai aproape de casă este perfect.


Mi-am amintit că există așa ceva, ba chiar idealul, aș putea spune, lângă clădirea veche a Academiei de Studii Economice, în locul restaurantului Boheme, pe strada Căderea Bastiliei la numărul 11 - este vorba despre fostul Happy Pub care se afla într-un spațiu mult mai modest pe aceeași stradă, redenumit acum THE BEERS Pub & Lounge.




Mi-am amintit cu această ocazie de o glumă de pe vremea când eram eu tânăr și neliniștit - se spunea că atunci când va absolvi prima virgină ASEul va cădea bila de pe clădirea veche - ce se poate zări printre crăci în imaginea de mai sus. Am contribuit și eu cu o continuare: ”Știi de ce nu a căzut? S-a opus decanul.”


Cred că acum, gluma ar suna la modul că bila va cădea când va fi admisă prima virgină la ASE. Timpurile s-au schimbat, dar muzica bună a rămas aceeași Deci să dăm ”play” și să parcurgem fotoreportajul de la THE BEERS Pub & Lounge.





Și ca să înțelegeți de ce am zis că THE BEERS Pub & Lounge este locul ideal pentru ceea ce îmi doream, trebuie să vă zic doar că au 32 de beri la draft (care se înnoiesc periodic) și vreo sută zece la sticlă. 


Și ca să nu uit că e important - comanda se face la bar! Nu uitați nici voi!





Și pentru că soarele și licorile au început să-mi împungă stomacul, am zis să rămân și să prânzesc, așadar Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit la THE BEERS Pub & Lounge.



Am început cu Bacon Peppers, căruia eu i-am zis Deliciul lui Dracula, adică ardei roșii kapia, copți, umpluți cu brânză picantă, înveliți cu șunculiță aromată, trași în țeapă și perpeliți (29 lei). De menționat că este printre puținele preaparate, dacă nu cumva singurul, care nu are bere în compoziție.


I-am asortat cu o bere de Crăciun pentru că avea eticheta roșie - Bad Elf, o british ale cu 6% alcool (23 lei). Am făcut o alegere bună.



Și dacă tot am început cu snoave, să vă mai spun una. Cu morală. 


Un profesor de filozofie stătea în fața studenților săi având câteva obiecte în fața lui.

Când a început ora, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare și a început să-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a întrebat pe studenți dacă borcanul este plin. Au fost cu toții de acord că este plin.


Apoi a luat o cutie cu pietricele și le-a turnat în borcan, scuturându-l ușor.

Desigur că acestea s-au rostogolit printre pietrele mari și au umplut spațiile rămase libere. Apoi i-a întrebat pe studenți dacă borcanul este plin. Au fost din nou de acord că este plin. Și au râs.


Apoi a luat o cutie cu nisip și l-a turnat în borcan, scuturându-l ușor. Desigur că nisipul a umplut spațiul rămas liber.


"Acum, spuse profesorul, vreau să recunoașteți că aceasta este viața voastră. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul de viață, sănătatea și copiii voștri, lucruri care, chiar dacă totul este pierdut și numai ele au rămas, viața voastră tot ar fi completă.”


Și a continuat: 

”Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează: slujba, casa și mașina. Nisipul reprezintă lucrurile mici, care completează restul. Dacă puneți în borcan mai întâi nisipul, nu mai ramâne loc pentru pietrele mari și pentru pietricele.”


”La fel se desfășoară și viața voastră: dacă vă consumați timpul și energia cu lucrurile mici, nu veți avea niciodată spațiu pentru lucrurile importante. Fiți atenți la lucrurile care sunt esențiale pentru fericirea voastră. Jucați-vă cu copiii voștri, faceți-vă timp pentru controale medicale, duceți-va partenerul la dans.”


”Va rămâne mereu destul timp să mergeți la serviciu, să faceți curat în casă, să dați o petrecere sau să duceți gunoiul. Aveți grijă de pietrele mari în primul rând, de lucrurile care într-adevar contează. Stabiliți-vă prioritățile, restul este doar nisip."


Un student a luat borcanul, despre care cu toții erau de acord că este plin, și a turnat în el o sticlă de bere. Berea a umplut spațiile rămase libere și a umplut cu adevărat borcanul.


MORALA: Nu contează cât de plină îți este viața, mereu rămâne loc pentru o bere! La THE BEERS Pub & Lounge. Pentru că aveți de unde alege. Și pentru că este un loc fain cu muzică mișto.







În partea a doua am poftit tot la ceva cu brânză - CHEESE BOAT, o plăcintă ce seamănă cu pida turcească, doar că are în compoziție, pe lângă brânza de capră și cașcaval, și bacon, iar aluatul este meșterit cu bere (34 lei).


Berea însoțitoare a fost o italiancă - Baladin Rock'n'Roll cu 7,5% alcool (23 lei). A fost super.


Acum tac și înghit în sec uitându-mă la pozele astea cu food porn.






























La desert am completat trilogia brânzei cu una dintre cele mai bune CHEESECAKE din București - cu o textură cremoasă, are în compoziție dovleac, bere brună, sos de caramel și brânză, firește (21 lei).


Am alăturat o belgiancă roșie cu 8% alcool, de la Kasteel, cu gust de cireșe (23 lei).


















Și, ca să fie cu finalizare, încă o poantă cu bere și morala de cuviință.



Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventura culinară continuă împreună cu voi cărora vă dedic o melodie de final care să vă dea puterea. Dedicația se îndreaptă și către echipa de la THE BEERS Pub & Lounge. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)