marți, 20 octombrie 2009

Mămăligă cu Brânză și Smântână






















In urma cu vreo 2 saptamani am fost la Cinema STUDIO din capitala unde am avut parte de o bucurie dubla - vizionarea filmului AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR (partea 1 - Tovarasi, frumoasa e viata!), o noua perla din colierul regizorului Cristian Mungiu, cat si vizionarea unei expozitii foto cu momente de pana in decembrie 1989 realizata de artistul Andrei Pandele.





Au fost clipe de reflectie pentru mine aducandu-mi in minte imagini neimortalizate cu camera foto, dar bine fixate in memorie, din acea vreme.


Unul dintre flash-backurile despre care va vorbeam este amintirea primei mele descinderi intr-un restaurant impreuna cu tatal meu pe la varsta de 6 ani. Se intampla intr-un restaurant asa-zis LACTO-VEGETARIAN din orasul copilariei mele - Buzau. Tatal meu mi-a aratat meniul si m-a indemnat sa aleg orice doresc eu de acolo. Puteam comanda orice fel de mancare, dar eu am spus raspicat ca vreau... iahnie de fasole cu carnati. Tata a luat mamaliguta cu branza si smantana.





Si mai imi amintesc ceva apropo de cele povestite mai sus. Eram tot cu tatal meu, dar mult mai tarziu, prin 1987, pe cand criza alimentara in Romania se acutizase, intr-un alt restaurant, tot LACTO-VEGETARIAN. Voiam sa bem o bere impreuna, ca tata si fiu. A venit chelnerita si ne-a anuntat ca nu ne serveste bautura daca nu comandam si mancare (adica niste chiftele de peste vechi). In acel moment tata i-a cerut, fara sa clipeasca, sa ne aduca 2 portii de... mamaliguta cu branza si smantana. Ospatarita a spus ca nu are asa ceva, iar tatal meu i-a zis atunci senin sa ne aduca 4 beri. Si le-am primit fara vestitele chiftelute de peste vechi. Asa am invatat ca atitudinea conteaza.



Iata mai sus cam cum aratau preturile intr-un restaurant de dinainte de 1990.

Si nu uitati ca in aceste zile a inceput sa ruleze partea a 2a din filmul AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR, si anume DRAGOSTE IN TIMPUL LIBER. 



PS - de cate ori vad intr-un meniu "mamaliguta cu branza si smantana" imi amintesc de tatal meu care a plecat anul acesta in paradisul mamaligutei cu branza si smantana... pofta buna, tata ! ;)




2 comentarii:

Poftă Bună de Viață! :)