luni, 7 septembrie 2020

Fără Usturoi ?!? - Restaurantul Beef Room din Centrul Vechi




Încep acest fotoreportaj cu imagini ce ilustrează ceea ce văd de la masa la care stau la terasa restaurantului steakhouse Beef Room de pe strada Doamnei 12, din Centrul Vechi, undeva lângă Banca Națională a României.






Să dăm drumul la muzică și să vă povestesc în imagini ce a găsit Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România la restauantul steakhouse Beef Room din Centrul istoric.









După ce mi s-a luat comanda foarte rapid, mi s-a adus din partea casei o porție de unt cu pâine de casă.




Am luat și un pahar de Merlot Alira 2013 (25 lei). A mers cu untul ca și... uns. 













Am văzut în scurtul meniu camembert la cuptor cu usturoi și rozmarin (60 lei/pentru două persoane). A fost excelent, dar bucătarul m-a lovit în amorul propriu - a uitat să pună și usturoiul. Cred că e vampir, vreun nepot de-al lui Dracula, că altfel nu îmi explic faza asta. Apropo de usturoi:





Dar s-a pupat foarte bine cu Merlotul de la Alira, o cramă deja consacrată din zona Murfatlar, și așa fără usturoi copt. 














După camembertul fără usturoi, dar care trebuia să aibă usturoi, a urmat un preparat perfect - file de doradă la tigaie cu sos de unt cu lămâie și anșoa, capere, păstăi de fasole verde de Kenya și un pahar de Chardonnay Anima Oak de la Domeniile Săhăteni sub semnătura doamnei Aurelia Vișinescu. 


Chardonnay Anima Oak de la Domeniile Săhăteni este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere și pepene galben, bine integrate de note lemnoase si vanilice preluate de la barriqul în care a fost păstrat. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrată, acest vin impresionează prin buchet atragator și postgust lung. A fost o asociere excelentă cu preparatul ales.



















Artileria grea a meniului este un flank steak cu unt, cartofi pai și o salată care a venit automat și la primul preparat, cu sos de muștar și nuci caramelizate.


Flank steakul este o friptură dintr-o carne foarte slabă, de aceea trebuie mare atenție când este preparată, altfel devine o talpă ce nu poate fi mâncată. Aceasta fost delicioasă, exact cum am cerut-o. Am frăgezit-o și cu un pahar de Merlot de la Alira.









La desert m-am desfătat cu un affogato, adică înghețată de vanilie cu un espresso peste. A fost tocmai bun pentru vremea de afară. Per total, în afară de uneltirea lui Dracula, a fost un prânz foarte agreabil, cu mâncare delicioasă și servicii de calitate, iar prețul total a fost de aproximativ 200 de lei. Drept pentru care în final voi lăsa o dedicație muzicală pentru echipa de la restaurantul steakhouse Beef Room din Centrul Vechi, cât și pentru voi, cei care mă urmăriți constant aici sau pe rețelele de social media.








Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România merge mai departe, aventurile culinare continuă alături de voi. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)