vineri, 5 aprilie 2019

Un Festin Burghezo-Moșieresc La Les Bourgeois Bistro & Cafe Bar




Restaurantul Les Bourgeois este dovada vie că în Centrul Vechi se poate mânca de calitate și mai demonstrează și faptul că ”recenzorii” ghidului Gault & Millau au dat dovadă de prostie, ignoranță sau intenții frauduloase atâta timp cât au lăudat restaurante de toate jena și unul ca acesta, cum mai sunt destule în București, nici nu a fost menționat. Probabil că s-a lucrat pe vechiul sistem P.C.R. - Pile, Cunoștințe, Relații.






Așadar, Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România a poposit într-o zi răcoroasă de primăvară în strada Smârdan 20 din Centrul Istoric al Bucureștiului la restaurantul Les Bourgeois. Și vă invit la un fotoreportaj gastroenologic fabulos.














Voi încerca să spun doar strictul necesar, imaginile vor vorbi pe deplin. Am început cu două antreuri. Unul dintre ele a fost o terină de foie gras de rață cu dulceață picantă de roșii (36 lei).



Vinul ales pentru întregul festin culinar a fost o superbă Fetească Neagră Cantus Primus 2012 (130 lei) de la Viile Metamorfosis din Dealul Mare.













Cel de-al doilea antreu a fost un mousse de brânzeturi cu somon afumat și caviar roșu (22 lei).























Unul dintre felurile principale cu care ne-am desfătat privirea și gustul a fost un fillet mignon Rossini, deci vită cu foie gras și rădăcinoase - morcov cu păstârnac - caramelizate (89 lei).


















Cel de-al doilea preparat principal a fost somon la cuptor cu cartofi, carne de crab și sos vinaigrette (55 lei).
























Pri,ul desert a fost o Pavlova cu cremă ușoară de mascarpone, fructe proaspete și sos de căpșune (17 lei).

















Cel de-al doilea desert a fost mille feuilles cu cremă de vanilie și zmeură (21 lei). 











Ce credeți, restaurantul Les Bourgeois merita inclus în ghidul Gault & Millau dacă acesta era întocmit corect? Sau poate a fost menționat, dar nu am observat eu...

Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventura culinară continuă împreună cu voi. MeniuTV vă urează Poftă Bună De Viață! Iar în final, ca de obicei, aveți o dedicație muzicală. Cu toată dragostea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)