sâmbătă, 9 martie 2019

Surprize, Surprize La Elfi - SkyBar & Urban Kitchen




Imaginea asta mi-a amintit de un clip video de pe vremea când eram eu tânăr și neliniștit. Acum sunt doar neliniștit. 






Imaginea scormonitoare de amintiri face parte dintr-un fotoreportaj bogat pe care-l puteți vedea mai jos ce este filmul vizitei mele cu Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România la restaurantul Elfi Urban Kitchen & Sky Bar din strada Erou Iancu Nicolae 29, la etajul 5, în Voluntari/Pipera/Băneasa - fiecare îi spune cum îi place. 









Ceea ce m-a m-a provocat să vin la restaurantul Elfi Urban Kitchen & Sky Bar a fost faptul că am văzut pe website că au melci în meniu și rar găsești așa ceva în București.


Vreau să spun că au fost mai delicioși decât cei preparați de Chef Florin Dumitrescu și pe care i-am testat în urmă cu vreo opt ani la restaurantul Market 8 din Dorobanți, pe vremea când Florin era un ilustru necunoscut și mă întreba dacă știu și pentru el un job mișto când s-a închis localul despre care spuneam.


Surpriza cea mai mare a fost când am aflat că la Elfi Urban Kitchen & Sky Bar, cel care a conceput meniul este Chef Costi Roka, un bun cunoscător și al tehnicilor gastronomiei moleculare, cel cu care am deschis împreună în anul 2012, pe vremea asta, un restaurant aflat în proprietatea familiei Bazac, cei care dețineau firma Forza Rossa care importa Ferrari în România. Am avut o colaborare excelentă, eu ocupându-mă de management, iar el de partea gastronomică, încă de pe atunci fiind un tânăr talentat și serios.


Prețul unei porții de melci este de 58 de lei. Merită să vii până aici din partea cealaltă a Bucureștiului pentru a savura acest deliciu cu un prosecco rece alături. 


Despre istoria prosecco puteți citi AICI.







După cum se poate ușor observa, nici nu mi-au plăcut melcii de la restaurantul Elfi Urban Kitchen & Sky Bar.






Cred că sporovăit cam mult și ca să nu vă plictisesc cu chestiuni irelevante voi fi mai scurt, imaginile vor spune destule în locul meu.


Am continuat ospățul cu ceva cu totul și cu totul surprinzător - este vorba despre o pizza cu jumări, brânză de burduf, cele două sosuri de hrean și muștar (30 lei), împreună cu minunata palincă de Zetea. O incredibilă pizza românească.
















Un ciolan copt, de porc, cu fasole roșie cu... mango și cu un sos de mango (82 lei) a fost însoțit binemeritat de un vin roșu sec, italienesc, Chianti Ruffino din 2014.

















Același Chianti Ruffino 2014 a însoțit și coasta de vită în aluat crocant cu sos de muștar și unul picant (130 lei). Carnea se topește în gură și stă în crustă ca într-un sandwich.

















Am încheiat seara cu un cheesecake cu dovleac de grădină (24 lei) ce are cu totul alt parfum decât cel de supermarket, din import.






A venit seara și restaurantul Elfi Urban Kitchen & Sky Bar se umple încet cu clienții casei care deja știu meniul pe deasupra.












Ghidul Lingurin Al Restaurantelor Din România merge mai departe, aventura culinară continuă alături de voi cărora vă dedic melodia din finalul fotoreportajului. De asemenea, dedicația merge și către Chef Costi Roka și echipei sale strașnice de la Elfi Urban Kitchen & Sky Bar. MeniuTV vă dorește Poftă Bună De Viață! 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)