luni, 16 iulie 2018

Surf'N'Turf Simfonic La Restaurantul Stradivari's





Într-una din zile am avut ceva treburi la un colaborator din zona Arenei Naționale și a-nceput o ploaie de vară cu bulbuci care mi-a amintit de ”Vara” lui Vivaldi. 



M-am adăpostit la un mic local aflat în imediata apropiere - restaurantul Stradivari's din Bdul Basarabiei 94.



Fără să cer nimic, în timp ce mă gândeam să iau o cafea, m-am trezit la masă cu o gustare și o apă plată din partea casei. A fost vorba de niște dovlecei cu mozzarella la cuptor despre care mi s-a spus că se oferă oricui comandă ceva de mâncare. Bineînțeles că în fiecare zi este altceva.


Și dacă tot a stat ploaia, m-am așezat la o masă afară și am luat celebrul meu antreu - o bere la halbă (6 lei) și o vodkă Beluga (25 lei - Finlandia costa 9 lei).





Și să nu uit, acest fotoreportaj este susținut de Premier Palace SPA Hotel***** - clic pentru mai multe detalii.





După introducerea menționată, chiar mi s-a făcut foame de-a binelea și am trecut la lucruri serioase demne de o testare culinară temeinică și un fotoreportaj Ghidul Lingurin - clic pentru detalii.


Așadar am dezlănțuit ospățul cu un calamar la grătar umplut cu brânză feta (45 lei), legume la grătar (8 lei) și câteva scoici din partea casei. Absolut senzațional a fost sosul dulce-iute-acrișor cu care a fost asezonat platoul și asta doar datorită faptului că ospătarul m-a auzit că-mi place mâncarea picantă. Întotdeauna atenția la detalii face diferența.


M-am răcorit cu un vin roze sec (58 lei/sticla) de la Vinăria Purcari - despre care am scris AICI.


Foarte, foarte delicios, dar și apetisant datorită culorilor seducătoare din platou. Dar las imaginile să povestească ele ca să nu vă zăpăcesc eu cu vorbăria mea. Ne vedem la următorul preparat.




















Felul principal a fost un surf'n'turf simfonic (58 lei) cu o porție de creveți la grătar și sos de lămâie (40 lei). Despre surf'n'turf am scris AICI.


Mușchiul de vită românească a fost foarte bine pregătit, doar perpelit un pic așa cum îmi place mie, creveții dulcegi în contrabalans cu sosul de lămâie și piperul roșu - o nebunie culinară precum furtuna din ”Vara” lui Vivaldi ce îmi stăruie obsedant în minte.
































După ”furtuna” din platoul precedent, a dat soarele și a apărut curcubeul în pahar - un cocktail Rainbow ce a însoțit sufleul de ciocolată cu înghețată de vanilie (14 lei) alături de un espresso scurt (7 lei).









Am încercat să vorbesc cât mai puțin și să vă livrez esențialul pentru a nu vă plictisi și a nu vă irosi timpul prețios. 


Ghidul Lingurin își continuă povestea cu și pentru voi. See you s(p)oon! Poftă Bună De Viață!



În final, cu toată dragostea pentru voi și pentru echipa Stradivari's ce merită aplauze prelungite, Doamnelor și Domnilor, iată ”Vara” lui Vivaldi într-o interpretare de excepție ca și experiența gastronomică descrisă mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)