marți, 10 iulie 2018

Fructe De Mare La Prețuri Bune - Restaurantul Scoici Și Creveți





Aceasta este fabuloasa alee de la intrarea în Restaurantul ”Scoici și Creveți” - fost Mărul de Aur, fost șarpele Roz, fost etc. - aflat la adresa Calea Victoriei 163, se intră printr-un gang dintre BCR și Vinexpert.




Așadar am pășit aici, din nou, după mulți ani - nu am mai fost de pe vremea când era Șarpele Roz care a fost primul restaurant ce nu a primit ”lingura de lemn” din cauză că experiența culinară a fost un dezastru.


Am început pentru acomodare cu o bere rece și o vodkă. Prilej de a observa pe îndelete ce se întâmplă în jurul meu, fiind duminică la ora deschiderii, primul client, după ce noaptea fusese un mare eveniment aici.



Și să nu uit, acest fotoreportaj este susținut de Premier Palace SPA Hotel***** - clic pentru mai multe detalii..





Ce puteam alege în deschiderea festinului culinar decât o salată cu... scoici și creveți (34 lei). Și pâine prăjită frecată cu usturoi (5 lei).


Salata a fost delicioasă, potențată de un vin sec Sole Merlot Roze (90 lei) cu12,5% alcool, de la Cramele Recaș .


Sole Merlot Roze este un vin care pornește cu o aromă de petale de trandafir uscate pentru a evolua apoi în arome de cireșe dulci, lemn dulce și vagi note vegetale. Într-o notă deja devenită clasică, atacul și vârful gustului nu confirmă senzațiile olfactive dulci, ci se așează într-un contrabalans puternic prin aciditate și prospețime. 


Un vin fin, elegant și răcoritor, un roze potrivit pentru toate tipurile de pasionați, oferind atât complexitatea unui vin roșu aflat la început de viață cât și ușurința unui consum pe care o solicită consumatorii mai puțin avizați. 


Un vin aparent simplu care dezvăluie rapid, la orice tentativa de a-l studia, un joc viu printre arome, de la fructe roșii precum cireșele, zmeura și căpșunele, la nuanțe florale și accente minerale. Fiecare vin din gama Sole este produs într-o cantitate strict limitată, din acest soi îmbuteliindu-se 25.000 sticle. 





În acest timp s-au ocupat deja câteva mese, două dintre ele fiind familii cu copii cărora ospătarul s-a oferit să le fileteze peștele.  M-am mirat că aceștia nu au ales să mănânce burgeri, prezenți în meniu pentru cei ce nu agreează delicatesele acvatice. Trebuie să subliniez serviciul ireproșabil demn de un local de 5*****, spre deosebire de ceea ce v-am povestit AICI.










Am trecut la partea a doua unde m-au tentat o porție de creveți Black Tiger (37 lei) și una de tentacule de caracatiță (35 lei) - pe ambele le găsiți la preț dublu la tot felul de taverne. Am ales ca garnitură cartofi fierți (4 lei) și brocolli (7 lei) - sosurile fiind din partea casei. Pentru creveți un Red Hot cu apio, usturoi, roșii, busuioc, capere și mix de măsline, iar pentru caracatiță Garlic Butter cu usturoi, unt și pătrunjel. Dacă vă place picant, cereți ”aprig” de iute.


Mare atenție la detalii - ți se oferă mănuși speciale pentru a nu te murdări când desfaci creveții, aceștia fiind nedecorticați.



























Am trecut la partea cea mai tristă a unui ospăț și anume desertul. Este partea cea mai tristă deoarece anunță finalul. Spre deosebire de antreuri care vestesc o fiesta gastronomică.


Am optat pentru o Pavlova cu fructe proaspete de pădure (18 lei), chiar dacă îmi făcea mai mult cu ochiul tortul de ciocolată (16 lei), dar am făcut această alegere pentru că am multe prietene care adoră Pavlova și am vrut să le fac poftă, na! ;)


Acest desert fin compus din bezea la exterior cu frișcă la interior și un ”acoperiș” de fructe proaspete, a fost creat pentru prima dată la restaurantul unui hotel din Wellington, capitala Noii Zeelande, în timpul unui turneu al balerinei Anna Pavlova din 1926. 


Bineînțeles că există o dispută între antropologii culinari din Noua Zeelandă și Australia despre locul unde a fost creat desertul mai întâi - Wellington sau portul australian Perth. Dar asta e cel mai puțin important când te afli la o terasă fabuloasă din buricul Micului Paris.














M-am abținut să explic prea mult lăsând imaginile să povestească pentru că ele se pricep cel mai bine. See you s(p)oon!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)