sâmbătă, 14 iulie 2018

Arta Savorii La Restaurantul SavArt





Într-una din zile trebuia să prânzesc împreună cu blonda mea preferată și mă gândeam să fie undeva cu o terasă frumoasă, aproape de locuința mea de la Piața Lahovari și cu o mâncare deosebită.


Și așa mi-am amintit că relativ curând s-a deschis un local nou în strada George Enescu 2-4, acolo unde este și sediul Uniter - restaurantul se numește Savart. Aici au mai funcționat Le Theatre și Parma in Tavola, localuri bune care au sucombat din cauza promovării inadecvate.





Și să nu uit, acest fotoreportaj este susținut de Premier Palace SPA Hotel***** - clic pentru mai multe detalii.







Am ales o masă mai însorită pentru că ne place lumina și căldura mai ales după o perioadă de două săptămâni ploioase.


Este un meniu cu influențe franțuzești datorită faptului că Chef Manuela Paraschivescu, după o carieră în domeniul juridic, a ales să se specializeze în arta culinară la o școală din Franța. Și tot acolo a practicat și în restaurante cu stele Michelin.


Am ales în deschidere un flan de vinete cu roșii confiate și brânză Gruyere, sos de ardei copți cu ulei de usturoi (30 lei). Cu Prosecco Villa Sandi (90 lei/sticla). Despre prosecco v-am povestit AICI.


Acest preparat a fost campionul ospățului, alături de un altul, tot vegetarian. Și asta o spune un mare carnasier.


Flanul datează încă din epoca romană, atât dulce cât și sărat. A avut o evoluție glorioasă și în Evul Mediu din cauza crizei de carne din multe perioade. 


Preparate similare flanului sunt quiche lorraine (Franța), custard tart (Anglia) sau melktert (Africa de Sud). În Spania și Mexic este vorba de o cremă de zahăr ars care poartă această denumire.


Subliniez încă o dată - absolut delicios! 





Celălalt preparat de deschidere a fost un parfait de ficat de iepure, chutney de ceapă cu cabernet, ou poșat, panko, beurre noisette și mesclun de salate (32 lei).


Beurre noisette este un sos brun făcut din unt care gust de alune de pădure. Iar mesclunul de salate este un mix de frunze verzi, tinere, specific Provenței.


Foarte gustos, dar nu ne-a căzut cu tronc precum flanul și deliciul care urmează.










A venit timpul să vă prezint salata Savart ce conține bulete de brânză cremoasă de capră învelite în panko crocant, baby spanac, andive, ridichi, senzaționalele smochine poșate în vin și vinegreta de rodie (38 lei). Despre brânza de capră v-am povestit AICI.


Combinația de smochine în vin cu brânza de capră și panko este o nebunie a gustului. Iar salata vine să împrospăteze senzația finală.














Felul principal ar putea fi denumit surf'n'turf, dar este unul foarte deosebit pentru că este un mix neașteptat de gusturi - creveți trași la tigaie cu usturoi, pătrunjel și chilli, chorizo și sote de cartofi violeți (65 lei). Despre surf'n'turf v-am povestit AICI.


Mi-am amintit totodată de gumbo, o specialitate din statul american Louisiana (New Orleans) care este gătită tot cu creveți și cârnați, având o origine franțuzească.











Desertul a fost absolut surprinzător pentru că mă așteptam la cu totul altceva - Chocolate Coffee Cheesecake, mai exact cremă de brânză cu ciocolată și cafea, ganache de ciocolată și sos de caramel cu unt sărat (24 lei). Despre cheesecake v-am povestit AICI.


Un altfel de cheesecake cum nu am mai mâncat pe la noi. Total diferit și foarte bine construit. Cafeaua nu este nici ea din cea pe care o poți bea la orice colț de stradă, ci una de specialitate. Despre problema cafelei în restaurantele bucureștene am scris AICI.


A fost un prânz reușit și datorită serviciului profesionist care, din păcate, lipsește în multe locuri cu ștaif, de exemplu AICI. Și cel mai important pentru mine a fost faptul că blonda mea preferată m-a felicitat pentru alegerea făcută și m-a recompensat cum știe ea mai bine.











În încheiere doresc să fac o dedicație muzicală frumoasei doamne Chef Manuela și întregii sale echipe de profesioniști de la restaurant Savart. Poftă Bună De Viață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)