luni, 16 ianuarie 2017

Simfonia Culinară de la Ateneu - Brasserie Caju by Chef Joseph Hadad

 





Imaginile de mai sus sunt de la evenimentul de deschidere a restaurantului braserie Caju by Chef Joseph Hadad, și, după cum v-am promis, am revenit cu Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România în spatele Ateneului Român, strada Nicolae Golescu 16, pentru a mă lămuri mai bine ce se întâmplă aici. 






Pentru că avem o bucătărie de inspirație marocană, să intrăm puțin în atmosfera acelor locuri de unde provine mama lui Chef Joseph Hadad. 





Și să lăsăm să curgă fotoreportajul nostru de azi. Să privim prin ochiul camerei foto ce am găsit la Brasserie Caju by Chef Joseph Hadad.


Am ales din meniu pentru început un antreu rece, este vorba de CALAMARI A LA PLANCHA (42 lei), preparat care este prezentat astfel - calamari, biscuit de parmezan, mozzarela buffalo tempura, cremă de șalotă caramelizată și vinete crocante. Cu pâine marocană și prosecco (110 lei).



Preparatul a fost okeiuș, dar platingul urmează acest trend al ierburilor așa zis decorative puse grămadă de zici că cineva și-a făcut o tocană și apoi a strâns resturile de pe masă și le-a pus în farfurie. Sincer, mie nu mi se pare deloc apetisant. Poate dacă aș fi vreun vegan mi s-ar părea tentant. Dar nu sunt. Adică nu mi se pare în regulă să nu se vadă deloc elementul principal al compoziției, și anume calamarul care este pitit pe sub încrengătura de ierburi. Clientul trebuie să vadă pe ce dă banii, nu doar să ronțăie.
















Cu felul următor ales, un aperitiv cald, povestea este cu totul alta - îți vine să-l mănânci cu ochii, fiecare element al compoziției este pus în valoare de toate celelalte. A fost arătos și delicios - BENEDICT SHRIMPS adică e vorba de creveți perpeliți pe plită, brioșă pufoasă și dulceagă, piept de rață afumat, spanac, ou ochi și sos aioli (42 lei).




















Am continuat cu o supă cremă VICHYSSOISE (23 lei) cu cartofi, praz, cred că și ceva spanac pentru a da culoarea de verde intens, pește (pălămidă) afumat cu rumeguș de cireș. A fost gustoasă, dar nu oau, cred că am avut așteptări prea mari de la ea având în vedere ingredientele.












La fel și la ultimul preparat, a fost gustos, dar nu extraordinar față de cum mă așteptam din descrierea sa din meniu - caracatiță la grătar, sos de hrean cu capere, eșalotă și curcumă (48 lei). A ieșit mai mult ca o tocăniță. O tocăniță bună, dar tot tocăniță. Am cerut degeaba sparanghelul sotat (18 lei), nu și-a avut rostul. De menționat că era sotat și atât, fără unt, fără usturoi, fără nimic altceva.


















La desert am fost foarte încântat de RAVIOLI DE ANANAS (28 lei) cu creme patissiere, sos și înghețată de vanilie. A fost o combinație OAU! 






















Ghidul Lingurin al Restaurantelor merge mai departe, aventura culinară continuă alături de voi și vă mulțumesc că-mi sunteți aproape de rețelele de socializare - FaceBook, LinkedIn și Instagram. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)