sâmbătă, 14 mai 2016

Târg Nou cu Vinuri Vechi - REVINO 2016



Azi se lansează la apă, de fapt la... vin, un nou târg/salon de licori bahice în București la Hotel Novotel - este vorba despre Târgul de Vinuri REVINO. Pe mine m-a bucurat foarte mult această veste atunci când am aflat-o pentru că sper într-o creștere a calității unor astfel de manifestări spre binele iubitorilor de vin și, implicit, al cramelor românești.


Iată și o prezentare video foarte scurtă a evenimentului care se află la prima ediție, dar sper să crească de la an la an - acum având doar 19 expozanți.



Târgul acesta este proiectul Alinei Iancu, o pasionată de vinuri și fotografie - toate imaginile acestui fotoreportaj sunt momente surprinse chiar de ea și sunt doar o parte infimă din superbele poze cu tematică oenologică pe care le are în ”portofoliu”.


Am rugat-o pe Alina să-mi răspundă la câteva întrebări și voi spicui câte ceva din ceea ce ne-a povestit, dar nu prea mult ca să nu ne plictisim, cel mai important este să mergem la Novotel și să bem vinurile expozanților pentru că numai așa vom fi fericiți cu toții, și noi și ei.


Contactul său cu vinul s-a produs în anul 2004 când a început să călătorească în Moldova de peste Prut, timp de cinci ani făcând asta în mod regulat pentru că vindea printr-un magazin accesorii pentru încălțăminte. Managerul acestui magazin era și importator de dopuri de plută din Sardinia. Acolo a văzut cum sunt făcute dopurile, scoarța copacului din care sunt ștanțate și toată povestea lor. 


Lângă acest magazin era și un magazin al Vinăriei Purcari, așa că de fiecare dată se întorcea cu câte o sticlă de vin la București. ”Doar că atunci nu le înțelegeam deloc” mi-a declarat ea.


În 2011 a început să frecventeze degustările organizate la primele wine baruri din București. Apoi, împreună cu prietenii deja iubitori de vin, a vizitat Crama Știrbey de 1 mai, iar în toamnă a fost la sărbătorirea recoltelor de la Lacerta, SERVE, Rotenberg... 


Au urmat zeci de alte degustări, iar vacanțele și le petrecea la cramele din străinătate. A cumpărat și câteva cărți de unde și-a luat informațiile de bază ale oenologiei. Ca o urmare firească, la sfatul prietenilor săi, dar și din curiozitate și pasiune, a lansat magazinul online de vinuri Love Wine.


”Nu se poate trăi din asta deși de la an la an este o creștere de 20%. Fiecare dintre noi aveam alt serviciu. Vinurile le-am vândut de pe firma mea care produce tocuri de încălțăminte.
Eu lucrez de 16 ani în industria încălțămintei, mai exact, produc tocuri și tălpi pentru încălțăminte - injecție mase plastice). De fapt, din aceste venituri îmi permit să susțin proiectele Crameromania și Revino. Am renunțat în 2013 la magazinul online pe care prietenii mei încă îl au pentru că nu mă descurcam cu timpul.”


Gata, nu vă mai țin la taclale, citiți comunicatul oficial de mai jos și încolonarea spre Târgul de Vinuri REVINO 2016 de la Hotel Novotel București. În final v-am pregătit și un scurt video amuzant. Ținem pumnii Alinei și-i dorim ca proiectul său să ajungă la a o suta ediție!

Poftă Bună de Viață! & Kiss My Glass! :)


În perioada 14 - 16 mai 2016, CrameRomania.ro și ReVino.ro vă invită să participați la prima ediție a evenimentului „REVINO - Descoperă vinurile din România”, care va avea loc într-un cadru elegant și primitor al Novotel, Sala Paris, Le Foyer și Terasa Mezanin, Calea Victoriei, 37B, București.

Veți descoperi crame și vinuri din România și de peste hotare, zonele viticole și podgoriile românești, cât si oamenii din spatele vinurilor.



Sâmbătă și duminică, iubitorii de vinuri, gastronomie și turism vor avea posibilitatea în cadrul salonului Revino să deguste vinuri, sa descopere zonele viticole din România dar și să-și plănuiască o vizita la cramă.

Ziua de luni este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa pentru a oferi posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare și afaceri.


Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri interactive http://www.winefair.revino.ro/events/masterclasses/

Vom compara vinurile din România cu cele internaționale, vom asocia într-un mod inedit vinuri cu mâncare și vom face cunoscute regiunile viticole din România și cramele care-și deschid porțile pentru turiști.

Ne face plăcere să vă asociați proiectului nostru de promovare a vinului și să construim împreună acest eveniment elegant și educativ în București.



PUBLIC
Sâmbătă, 14Mai: 11.00 – 20.00
Duminică, 15Mai: 11.00 – 19.00

BILETE: http://winefair.revino.ro/visitors/tickets/
50 Lei (11.00 - 15.00)
70 Lei (dupa 15.00)
90 Lei I 2 zile
______________________
HORECA & TURISM (intrare doar pe baza de invitatie)
Luni, 16 mai: 11.00 – 17.00
_____________________

CONTACT:
Alina Iancu
Project Manager
0743 862 874
salut@revino.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)