vineri, 9 decembrie 2016

Brasserie CAJU by Chef Joseph Hadad - Grand Opening




La doi pași de unde locuiesc, undeva în spatele Ateneului Român, una dintre zonele Bucureștiului foarte frecventate de turiști străini, s-a deschis restaurantul-braserie Caju by Chef Joseph Hadad




Este cel de-al doilea local ce poartă semnătura maestrului bucătar și poartă amprenta copilăriei sale din Maroc. Puteți afla mai multe chiar de la el într-un interviu video pe care-l veți găsi pe parcursul acestui fotoreportaj maraton cu imagini de la petrecerea de deschidere. Voi interveni foarte puțin, instantaneele surprinse vor fi foarte edificatoare.





Chiar la intrarea în restaurant se află locul unde se prepară pita marocană a cărei rețetă i-a fost dată lui Chef Joseph de căre mama sa în vârstă de 83 de ani.














Lustrele sunt confecționate din metal și ceramică. De altfel, întregul spațiu este conceput din mult lemn, metal, cărămidă și faianță lucioasă - albă și neagră.






În subsol se găsește un separeu ce poate fi utilizat foarte bine pentru degustări restrânse de vinuri.
















Ce a declarat Chef Joseph Hadad despre noul restaurant ce-i poartă semnătura: ”Visam demult să deschid o braserie în centrul orașului, unde să aduc în atenția gurmanzilor mâncarea copilăriei mele, o simfonie de arome și condimente, dar în același timp simplă.”


”Am vrut să ajung și la oamenii care nu ajung să mănânce la Joseph, să dau posibilitatea cât mai multora dintre ei, nu doar celor cu venituri mari, să se bucure de preparatele făcute de mine.”


”În meniul de la Caju am pus toate emoțiile copilăriei mele, toate amintirile dragi din perioada meselor savurate în familie. Se regăsesc în meniu și rețete vechi de sute de ani, reinterpretate de mine într-o variantă modernă.”


Se vor servi preparate specifice Maghrebului precum zacuscă marocană cu roșii și usturoi, tajine bugrabi, gătite timp de șapte ore, sau malabi - un desert arăbesc pe bază de lapte și smântână, cu scorțișoară, nucșoară suc de rodii și apă de trandafiri.


În fiecare zi de marți se va găti cous-cous din pui după o rețetă din Fes, orașul marocan unde a trăit mama lui Chef Joseph înainte de a se muta în Israel, iar vinerea se va servi pește harimi cu roșii, harissa de ardei kapia, usturoi și lămâi confiate. Sună apetisant și e și la doi pași de casa mea, după cum vă spuneam.


Restaurantul Brasserie Caju by Chef Joseph Hadad are 60 de locuri, iar din primăvară vom putea savura preparatele preferate pe o terasă cu 40 de locuri.




















































































Voi reveni cât de curând cu un fotoreportaj dintr-o zi obișnuită la Brasserie Caju by Chef Joseph Hadad. Poftă Bună de Viață! See You S(p)oon! Slurp!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)