Pentru vizionarea emisiunilor din playlistul curent apăsați repetat săgeata din dreapta butonului START. Pentru revenirea la emisiunile precedente acționați săgeata din stânga. Pentru vizualizare pe ecran complet apăsați ultimul buton din dreapta. Vizionare plăcută!

marți, 8 ianuarie 2019

Horoscopul gAstronomic - Luna Ianuarie
Conform zodiacului clasic sunt rac. Și-mi place mult poezia aceasta:


ZODIA RACULUI

de Octavian Paler

Ce bine ar fi fost să fiu un rac autentic,
să merg constant înapoi.

Te-aş întâlni printre amintiri
şi după ce te-aş găsi nu ţi-aş mai da drumul,
te-aş târî cu mine înapoi,
să ne iubim tineri şi nevinovați,
după care, mereu înapoi, te-aş târî mai departe,
spre copilărie,
ne-am juca inocenţi
până ce, obosiţi de joc şi de inocenţă,
am dispărea într-un mit.

Dar nu sunt un rac autentic,
în zadar mă tot laud cu zodia mea,
sunt condamnat să merg înainte
şi tot ce pot e să târăsc între cleştii mei de rac
toată memoria mea, fără să cedez nimic, nimic, nimic,
cu riscul ca povara ei uriaşă să mă ucidă într-o zi.

Așa cum e normal și firesc, românii au inventat zodiacul. Mai exact dacii. Se plictiseau și nu mai găseau nimic pe internet (pe care tot ei l-au inventat) așa că s-au uitat la stele și au inventat zodiacul. Doar că l-au furat chinezii evrei și l-au schimbat cu tot felul de lucruri dubioase (taur, rac, leu, d-astea).
Adevăratul zodiac românesc este următorul, fiind și unicul și originalul.
Urmează previziunile pentru ianuarie cât și adevăratele semne zodiacale.


Zodiacu Culinar


SARMALE (20 ianuarie – 18 februarie)

Cei aflați în zodia Sarmale demonstrează și în luna ianuarie că sunt capabili de lucruri rebele. Se întorc la varianta light, cu orez, după un detox de carne, Unii și mai spontani vor pune și pește în sarma, ba chiar o vor face cu foaie de ficus. Se anunță o lună interesantă pentru Sarmale, având parte de o fierbere în a III-a săptămână, dar un final delicios.


BORȘ (19 februarie – 20 martie)

Așa cum spune și numele zodiei, cei născuți Borș sunt alunecoși. În ianuarie se vor drege după un 2018 acru, dar în a doua jumătate a lunii, când Venus intră în bucătărie, se anunță puțină usturime.


PAPANAȘ (21 MARTIE - 20 APRILIE)

Lumea va spune despre tine că ești un dulce, dar depinde de combinație. Nu te consuma în relații dificile pentru că e posibil să te arzi și lumea te va percepe nedigerabil. De asemenea, ai grijă de sănătatea ta pentru că e o lună propică pentru smântânire.Și să nu uit, acest articol este susținut de Premier Palace SPA Hotel***** - clic pentru mai multe detalii.
MIC (21 aprilie – 21 mai)

Mic, dar încăpățânat. Precum semnul zodiacal, în ciuda celor spuse de mulți reușești să te strecori în viața tuturor și să te faci plăcut. Sinceritatea te poate costa scump, așa că e recomandat s-o spui p-aia cu grataragiul român care nu mai avea maț. Lasă originalitatea pentru altă lună.


BERE (22 mai – 21 iunie)

Ianuarie nu e cea mai bună lună pentru tine și te paște o durere în gât dacă exagerezi cu plăcerile. Ai o excelentă capacitate de comunicare, dar îți lipsește cheful și energia. Nu uita de vechiul proverb românesc „stai doar cu cine face cinste”.


TOCĂNIȚĂ (22 iunie – 22 iulie)

Așa cum îți spune și semnul zodiacal, luna asta se anunță problematică. S-au adunat toate pe tine și presiunea este uriașă. Încearcă să te calmezi și să faci mișcare. Nu face nimic pe stomacul gol.


MURĂTURĂ (23 iulie – 22 august)

Un caracter dur și lăudăros ca tine e de multe ori perceput ca fiind acru și greu de înghițit. Încearcă să le arăți tuturor că ești castravete mare, nu cornișon. Asta e o lună bună să ieși din borcan și să faci ce-ți place.Acest articol este susținut de Adam & Eve Diamonds - experți în inele de logodnă. Clic pentru detalii.
PLĂCINTĂ (23 august – 21 septembrie)

Fire sensibilă și meticuloasă, Plăcinta are o lună bună. Trebuie doar să acorde mai multă atenție celor care o mânuiesc și să aibă grijă să nu se rupă, să se ardă, ori să-i dea compoziția pe lângă. Astea sunt metafore pentru „nu te îmbăta!”.


CEAFĂ (22 septembrie – 22 octombrie)

Cei născuți în zodia Ceafă sunt în balanță luna asta. Nu știu dacă să înceapă regimul ăla alimentar despre care tot vorbesc, ori să nu-și bruscheze corpul și să exerseze încet cu o friptură cu cartofi prăjiți. Decizia vă aparține.


SALATĂ (23 octombrie – 21 noiembrie)

O altă lună în care simți că nimeni nu te înțelege. Lumea e și invidioasă pe faptul că reușești să te păstrezi proaspătă atâta timp. Nu spune pas provocărilor și încearcă să te impui.


VIN (22 noiembrie – 20 decembrie)

Așa cum spune și-n celelalte zodiace, ai o puternică dorință de a lărgi orizonturile. Te faci vizibil în ianuarie, cucerind inimi, ficați și rinichi. Lumea te vrea în apropiere și nu există eveniment important fără tine. Nu te lăsa consumat de toți și toate.


IAHNIE (21 decembrie – 19 ianuarie)

Un lider ca tine nu poate începe anul fără să se impună. O să stai în capul mesei la fiecare întâlnire și o să te faci remarcat pentru părerile emise. Lumea te va respecta dacă nu te vei da la fund.

(gAstrologul de serviciu - George Bonea)

Să încheiem cu o melodie care mi-a bântuit mintea încă de la începutul acestui ianuarie. Ne revedem la Horoscopul gAstronomic al lunii februarie. Poftă Bună De Viață!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poftă Bună de Viață! :)